Tineke Bahlmann, nr 2 op de lijst D66
Tineke Bahlmann, nr 2 op de lijst D66 Sjoukje Dijkstra

Nieuw in de Politiek

Algemeen

Even voorstellen ... Tineke Bahlmann, nr 2 op de lijst D66

Toen Tineke Bahlmann zich meldde bij D66 in Linschoten, werd ze met open armen ontvangen. Nu ze gepensioneerd is, heeft ze tijd over en wil ze een bijdrage leveren aan de samenleving. Dat wil ze doen vanuit haar kennis en ervaring als hoogleraar bedrijfseconomie en organisatiekunde. Liefst wil ze delen in wat ze haar paradijs noemt, Linschoten, waar ze sinds 1993 woont. “Nu met die oorlog, pieker ik erover wat we kunnen doen met het opvangen van vluchtelingen in Linschoten.”

1. Waarom ga je in de politiek?

“In navolging van mijn zoon, die zo jarenlang in de politiek heeft gezeten, ben ik lid geworden van dezelfde partij als hij. Ik rolde er dus eigenlijk een beetje in. Niet met als doel om politicus te zijn, maar gewoon om iets te betekenen voor de samenleving. Ik ben al bezig met veel dingen. Zo houd ik mij bezig met True Value, het nadenken over prijzen van voedsel en hoe we daarmee omgaan. Nu denk ik na over die verschrikkelijke oorlog. En wat we kunnen doen om mensen op te vangen in Linschoten. Gezinnen, waarvan de kinderen hier dan naar school kunnen gaan.”

2. Waarom deze partij?

“Ik kan mij vinden in de doelstellingen van de partij. Waarom D66? Eigenlijk spreekt alles me wel aan. Ze hebben een mooi programma. Ik vind wel dat deze partij aansluit bij mijn persoonlijke motivatie om mensen te helpen. Met betrekking tot het opvangen van vluchtelingen denk ik echt zorgvuldig na over oplossingen. Kinderen moeten naar school kunnen. Er moet iemand zijn die de taal spreekt. Praktisch moet het kunnen. Anders moet je er niet aan beginnen.”

3. Wat zijn je ambities voor gemeente Montfoort?

“Een goed functionerende gemeente, waar burgers zo goed mogelijk geholpen worden en de schoonheid van Montfoort en Linschoten te behouden te verbeteren. Daarmee doel ik ook op de omgeving vlakbij huis. Hier hebben we een enorm terrein waar vrachtwagens en containers gestald staan. Op dat gebied zou je ook prachtig huizen kunnen bouwen en een mooi buurtje van kunnen maken. Kan die opslag niet gewoon ergens in de Rotterdamse haven, denk ik dan. Het is hoe ik ernaar kijk.”

4. Wat drijft je?

“Ik heb altijd hard gewerkt als hoogleraar bedrijfseconomie en organisatiekunde en kan mijn kennis die ik daardoor heb, gebruiken voor de gemeente. Door in allerlei adviesorganen te zitten, heb ik ervaring met overheid. Ik wil streven naar een betere wereld. Dat kan ik niet in mijn eentje. Dat moeten we samen doen. Daarom denk ik ook na hoe we ons eigen huis bijvoorbeeld zouden kunnen delen, want we moeten het dan wel samen doen, een betere wereld begint wel bij jezelf.”

5. Wat mag er veranderen?

“Toevallig komen we deze week nog bij elkaar. Dan gaan we praten over een stuk, waarvan ik denk: daar moeten we iets mee doen. Dat gaat over het onderbrengen van gemeente Montfoort bij gemeente Woerden. Ik kan daarover nu nog niet zeggen of ik daarvoor of tegen ben. Natuurlijk krijg je dan hele andere geldstromen, en moeten we vooral kijken wat het beste is voor de bevolking. Verder moeten we kijken naar de verduurzaming van de gemeente. We moeten van het gas af en duurzaam energie opwekken. We kunnen beginnen met alle daken vol leggen met zonnepanelen. Binnenkort mogen antieke huizen ook met zonnepanelen in de vorm van dakpannen. Dat is wel prijzig, maar het is een oplossing. Ook zouden we wel met minder auto’s mogen. Hier in Linschoten zou je bijvoorbeeld al kunnen zeggen dat je auto’s niet meer in het dorp maar buiten het dorp zet.”

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 14 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00