Afbeelding

Lokaal (online) verkiezingsdebat Krimpenerwaard: Kies voor Wonen

Algemeen

Donderdag 24 februari, is het WonenDebat digitaal te volgen via een livestream van RTV Krimpenerwaard van 19.30 tot 21.30 uur. Vanuit theaterzaal Concordia in Haastrecht gaan de fractievoorzitters van alle lokale partijen in de Krimpenerwaard in debat met de vier woningcorporaties over de toekomst van het wonen in de gemeente.

De deelnemers krijgen de gelegenheid om in drie ronden te discussiëren over woningnood, leefbare wijken en verduurzaming. Tijdens het debat wordt naar de mening van (digitale) toeschouwers gevraagd. Via Mentimeter kan vanuit huis gereageerd worden op stellingen.

Wilt het debat wil volgen kan dat doen via de verschillende kanalen van RTV Krimpenerwaard: televisie, radio en digitaal; rtvkrimpenerwaard.nl. Linksboven op de site vindt u twee blokken met Luister live en Kijk live. Op de avond van het Wonen Debat kunnen mensen dus naar de website van RTV Krimpenerwaard gaan, en dan de link aanklikken. U kunt het verkiezingsdebat ook bekijken via RTV Krimpenerwaard.

Wonendebat

Het debat wordt georganiseerd door QuaWonen, Groen Wonen Vlist, Beter Wonen en Mozaïek Wonen. Zij vormen samen de federatie van Woningcorporaties in de Krimpenerwaard.
De volgende fractievoorzitters gaan met elkaar in debat: Pascal van der Hek (Vereniging Gemeente Belang Krimpenerwaard), Pascal Zuiderwijk (VVD), Jan Verburg (SGP), Irma Bultman (CDA), Johan Slöetjes (Lokaal op 1), Ad Struijs (Pro Krimpenerwaard), Ton van Dorp (ChristenUnie), Sandro Kovacic (PvdA, Groen Links), Jan van der Zwaart (D66) en Jeffrey van der Elst (Leefbaar Krimpenerwaard).

Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:
Hoe pakken we het woningtekort aan?
Waar moet er worden gebouwd?
Hoe zorgen we ervoor dat mensen prettig (samen) wonen in buurten en wijken?
Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we de opwarming van de aarde een halt toeroepen vanuit de Krimpenerwaard.

Elvira Schenk poseert met twee schilderijen die veel voor haar betekenen.
Linschotense Elvira exposeert in Galerie Montfoort 3 uur geleden
Afbeelding
Europese verkiezingen 5 uur geleden
Afbeelding
Boek een arrangement bij De Ballensnoeperij 10 uur geleden
Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 5 mei, 19:00
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 5 mei, 17:00
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 5 mei, 16:00
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 4 mei, 19:00
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00