Ondanks de kou en de harde wind genoten de bezoekers van de onderlinge strijdlust. Joop Kurver

Rommelig duel eindigt gelijk

Haastrecht - Cabauw 2-2

De straffe en vooral ijskoude zuidwestenwind was afgelopen zaterdag de grote spelbreker in deze streekderby. Beide teams hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en van echt goed voetbal was nauwelijks sprake. Spannend was het duel wel, en het toch talrijke aanwezige publiek kreeg op Sportpark Wilgenoord twee heftig strijdende kemphanen te zien die uiteindelijk niet veel voor elkaar onderdeden. Het eindresultaat 2-2 was dan wellicht ook de meest terechte uitslag.

De uitermate rustige scheidsrechter Ruben Pollé floot een goede en correcte wedstrijd en liet zich door niemand van de wijs brengen. Even over halfdrie floot de onpartijdige voor aanvang van de wedstrijd.

Nik Jongbloed

Met de harde wind in de rug probeerde de ploeg van coach Herman Verrips direct druk te zetten op de thuisploeg. Haastrecht had vooral moeite om uit de defensie te komen, en werd in de 10e minuut verrast door een doelpunt van Nik Jongbloed. Na een voorzet van Wessel Streng kon, de altijd gevaarlijke nummer 9, zijn ploeg beheerst op een voorsprong schieten; 0-1. De nummer één van de ranglijst in de 4e klasse C liet het er echter niet bij zitten en vocht zich sterk terug. Het team van coach Marco Versloot, die door afwezigheid werd vervangen door zijn assistent-trainer Mo Darrazi, kreeg meer grip op de wedstrijd, wat in de 29e minuut resulteerde in een snoeihard schot op de paal van de vanaf rechts inkomende Stephan Bakker. Hier hadden de bezoekers geluk.

Lars Harmsen

Door de ruige weersomstandigheden hadden de spelers veel moeite om de bal laag te houden, werd er regelmatig ongecontroleerd gevoetbald en aan beide kanten veel fouten gemaakt. In de 32e minuut drong Haastrecht wederom massaal aan en kon Lars Harmsen, na niet al te kordaat ingrijpen van de Cabauwse achterhoede, de bal achter doelman Beumkes in de touwen jagen; 1-1. De thuisploeg was in deze fase de bovenliggende partij en rook kansen.

Stephan Bakker

Cabauw moest alle zeilen bijzetten om Haastrecht tegen het eind van de eerste helft niet te laten scoren. De druk werd echter te groot en door een te zachte terugspeelbal van een verdediger, kon Stephan Bakker de bal onderscheppen en zijn ploeg nog voor rust eenvoudig op een 2-1 voorsprong brengen. Na de warme thee kreeg de thuisploeg de wind nu in de rug en Haastrecht vertrok dan ook uitermate fel uit de startblokken.

Weinig kansen

De stugge ploeg uit Cabauw hield zich echter in het tweede bedrijf goed staande en gaf daarbij maar weinig kansen weg. In de 70e minuut kregen de bezoekers zelfs nog loon naar hard werken. Jongbloed gaf een slim passje op Wessel Streng die zich prima vrijmaakte en met een indraaiende bal keeper Rob de Wit verschalkte en de gelijkmaker scoorde; 2-2. Spits Tijmen Raateland kreeg in de slotfase nog een behoorlijke kans, maar zijn inzet ging rakelings naast. Haastrecht staat ondanks dit gelijkspel met 26 punten uit tien wedstrijden nog steeds fier aan kop in de ranglijst. Zaterdag 26 februari moet de ploeg naar de Goudse subtopper GSV.

Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00