Alles is glitter en glamour deze maand.
Alles is glitter en glamour deze maand. Margreet Nagtegaal

Het feest is begonnen bij Jip en Janneke

Algemeen

Het jubileumjaar ter ere van vijftig jaar Kinderopvang Jip en Janneke in Oudewater is onlangs feestelijk van start gegaan. Burgemeester Danny de Vries kwam het feestjaar openen. Op de echte verjaardag van vijftig jaar Jip en Janneke op 29 december 2021 was een klein feestje slechts mogelijk. Daarom werd het hele jaar 2022 uitgeroepen tot jubileumjaar.

Elke maand is er een speciaal feestthema gepland. Het thema waarmee de aftrap plaatsvond is Gala en Glamour. Dat was ook duidelijk te zien aan de gouden ballonnen, alle gouden versieringen en slingers, en de in gala en glamour uitgedoste kinderen en kinderleidsters. Het feest kan beginnen!

Burgemeester de Vries wilde de peuters duidelijk maken hoe je vijftig jaar kunt uitbeelden. Daarvoor vroeg hij of er een kindje van twee jaar in de zaal zat. Die was er natuurlijk. “Ik ben 48 jaar en samen met jou, zijn we vijftig jaar. Net als Jip en Janneke.”

Het feest werd door hem en clustermanager Caroline van den Dungen feestelijk geopend door een confettikanon af te steken. “Nu is het een heel jaar lang elke dag feest”, beloofde de burgemeester.

Maxime Jongerius van Studio Max Dance stond daarna al klaar om met de kinderen te gaan dansen. Stampen, rondjes draaien en dansen met ballonnen. Het feest was echt begonnen.

In de middag kwam YoYo de clown, een ballonnenkunstenaar, die van alles kon maken van de ballonnen.

Een volle feestagenda voor een heel jaar feest

Er staat nog van alles op de feestagenda. In februari staat Valentijn centraal met een heuse kleurwedstrijd met mooie prijzen. In maart komt er een poppentheater en in april wordt er een muziekworkshop gehouden en is muziek het thema van de maand. Zo staat er nog van alles in de planning; van bakwedstrijden, een circus en een reünie voor medewerkers van toen en nu.

Aan het enthousiaste van de medewerkers zal het niet liggen. Ze dragen het hele jubileumjaar een speciaal jubileum T-shirt met gouden letters.

Lang zal ze leven, Jip en Janneke! Van harte gefeliciteerd.

Margreet Nagtegaal

De burgemeester opent het feestjaar samen met Caroline van den Dungen met een confettikanon.
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 23 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00