Afbeelding
pr

Oudewater viert carnaval in de zomer

Algemeen

In de korte broek, in de korte broek!

Stroop de mouwen van je boerenkiel maar op, want in Oudewater gaan ze hossen in de zomer. Het afgelaste carnaval wordt verplaatst naar het laatste weekend van juni. Carnavalsvereniging De Blauwbaadjes verheugt zich al op de ‘feestende en dansende mensenmassa’ door de straten van Oudewater. “Nog een jaar zonder carnaval, dat kan niet in Oudewater”,

Voorzitter Léon Sangers vertelt enthousiast over de plannen voor een straatparade á la het Zomercarnaval in Rotterdam. “We gaan in een optocht door de stad, natuurlijk allemaal verkleed, op muziek die we zelf maken. En stel je nou voor dat de organisatie van het Zomercarnaval een aantal dansgroepen heeft die wel wil oefenen in Oudewater. Dat zou fantastisch zijn!”

De kolkende parade loopt naar een festivalterrein waar het feest verder gaat. Waar dat terrein is, wordt nog nader bepaald. Léon: “Belangrijk is dat het een terrein is dat afgesloten kan worden en via één ingang bereikbaar is. Wie weet op de parkeerplaats achter de Eiber of op de Westerwal. We kunnen daar nu nog niet over beslissen, het is van allerlei factoren afhankelijk. We gaan dit uiteindelijk in goed overleg met de gemeente en de veiligheidsregio bepalen.”

Eindelijk weer feest

En er zijn nog meer zaken die nu nog niet geregeld kunnen worden. Vaste afspraken voor de horeca zijn nog niet te maken, welke coronaregels gelden er dan en moet het maximumaantal bezoekers gereguleerd worden door kaartverkoop vooraf? Het regelen van de juiste vergunning wordt de grootste uitdaging, verwacht Richard de Jong van de horecacommissie. “Gelukkig is de gemeente heel enthousiast over de plannen. Burgemeester De Vries is heel blij dat er eindelijk weer eens feest is in de stad.”

Voordelig aan carnaval vieren in de zomer: de meeste carnavalsartiesten hebben weinig te doen. Grote kans dat er dus een grote naam op het podium staat tijdens het carnaval in juni. Richard: “We willen echte carnavalsmuziek, lekker veel hoempapa!”

Samenwerken

De Blauwbaadjes willen voor het Zomercarnaval samenwerken met andere lokale partijen en verenigingen. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de verenigingen elkaar nog meer op zoeken en samenwerken. Léon: “Ondanks dat we de laatste jaren bijna niets kunnen, weten we wel wat we aan elkaar hebben. We willen het breder trekken, carnaval wordt een feest voor iedereen, jong en oud, in Oudewater.”

Veel is nog niet bekend, maar dat het een mooi feest gaat worden wel. De Blauwbaadjes houden ons op de hoogte over de ontwikkelingen!

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 5 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 6 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 7 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 10 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 12 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 15 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00