<p pstyle="BODY">Quiz-time met Kevin en Mike.</p>

Quiz-time met Kevin en Mike.

(Sjoukje Dijkstra)

51.000 kijkers gaan 2022 in met Blijf Thuis Festival Montfoort

45.000 views stonden er al direct vanaf aftrap van het Blijf Thuis Festival op de teller. Dat kwam volgens organisatoren mede door de media-aandacht. Om 20.00 uur werd er aandacht besteed aan het Festival door het NOS-journaal. Om 19.30 uur kreeg het Festival al aandacht op RTL4. Waarschijnlijk dat hierdoor landelijk meer mensen tegelijk afstemden op het festival, denkt Lou Hornman van de organisatie.

“Het loopt hartstikke goed”, zegt hij. “Gemiddeld zit het aantal views op een paar duizend, wat ook heel goed is. We hebben nu DJ Ziggy. Zo dadelijk hebben we een quiz en komt Wesley Broens optreden.” Ook Kevin Engel, die optreedt als co-host is erg tevreden. Hij vertelt dat ook de burgemeesters uit Oudewater en Montfoort even kwamen kijken. Die morele support is erg belangrijk. Ondertussen staat de DJ uit z’n dak te gaan voor zijn digitale publiek. Dave Bode van DKS Events regelt het beeld en de stream, terwijl Femmie Treurniet en Roxane Kesler de reacties monitoren. “Er komen hele leuke reacties binnen”, wijzen ze. “Kijk maar deze foto.”

Na een 20 minuten durende quiz en bekendmaking van de prijswinnaar die onder andere sokken en chocolade krijgt, komt zanger Wesley Broens optreden. De hele avond door treden en er dj’s en zangers op. Al met al werd het zo wederom op oudejaarsavond een geslaagd digitaal feestje met meer kijkers dan vorig jaar. Hoewel iedereen het eens is dat er niks boven het echte werk gaat: een live feestje mét en voor de mensen. Misschien volgend jaar?

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten