Prinses Karin La Tigresse Tropicale vindt het belangrijk om nu positief te blijven.
Prinses Karin La Tigresse Tropicale vindt het belangrijk om nu positief te blijven. Sjoukje Dijkstra

Les Femmes des Coeurs organiseert Kerstballen speurtocht

Algemeen

Vorig jaar was het voor het eerst dat Les Femmes des Coeurs een speurtocht organiseerden rondom kerst. Dit jaar doen ze dat voor de tweede keer. “We hadden vorig jaar heel veel leuke reacties”, zegt Prinses Karin La Tigresse Tropicale. Zij vertelt waarom ze het dit jaar weer hebben uitgezet: “Er zijn veel dingen weggevallen voor de kinderen - zoals het kerstdiner op school. We wilden toch iets leuks voor ze organiseren.”

Prinses Karin vindt: “Het mooie is: dit kan coronaproof. Je kunt in de buitenlucht met je eigen gezin. Op onze website kunnen de ouders een kleurplaat downloaden. Daarop staan 34 vakjes voor de 34 letters die de kinderen kunnen vinden op kerstballen in de stad. De ballen zijn allemaal te vinden in de binnenstad van Montfoort. Het staat er ook bij, waar het ongeveer is.” Ze vertelt dat de kerstballen zich bevinden in het gebied tussen de Lieve Vrouwengracht tot Onder de Boompjes en de Havenstraat. “Als ze alle letters vinden kunnen ze daarvan een zin maken. Dat kunnen ze weer naar ons opsturen via info@lesfemmesdescoeurs.nl. De kinderen kunnen daarmee prijsjes winnen binnen twee categorieën leeftijden. Dat is voor de juiste oplossing en/ of de creatiefste kleurplaat. Zeker de jongste categorie kan beoordeeld worden op de creativiteit.” Wat de kinderen kunnen winnen, is nog een verrassing: “We gaan een leuk prijzentasje maken.”

Kerstwens

“Ondanks de corona maatregelen willen we altijd proberen leuke dingen te organiseren. Dat is ons motto ook. Zo willen we elkaar een hart onder de riem steken. Positief blijven, is belangrijk. Diezelfde positiviteit wensen we iedereen toe. Maak er wat moois van.” Vooruitblikkend op het carnaval, zegt ze: “Het is nog onzeker. In eerste instantie wilden we in januari een familiefeest geven, maar dat hebben we nu verplaatst. Qua corona maatregelen moeten we kijken wat we kunnen doen. Daarmee proberen we zo creatief mogelijk om te gaan. Na 14 januari weten we meer. Dan weten we ook of kinderen uit groep 7 en 8 zich kunnen opgeven voor de Knopengeinse Confetti’s. We hopen wel dat we naar de scholen toe kunnen. Het zou mooi zijn om dat samen met prins Wesley te doen. Mogelijk kunnen we dan met de kinderen net wat meer doen dan met de volwassenen.”

Onzeker

Dat carnaval dit jaar ook weer heel onzeker is, dat had prinses Karin niet verwacht. “Wij allemaal niet. We dachten dat we weer een normaal jaar tegemoet zouden gaan. Dat draaide na verloop van tijd om. Dan is het wat het is. Nu hebben we de kerstballenactie en we bedenken graag nog meer leuke dingen. Voor kinderen of volwassenen, afhankelijk van de regels. Het familiefeest organiseren we in het voorjaar, zodra het weer kan. In de zomer kunnen we dan het zomercarnaval organiseren. Twee jaar geleden hebben we dat bij Bolle Harry gedaan. Dat zijn dan twee leuke vooruitzichten, die hopelijk kunnen en mogen doorgaan.” Ze voelt zich erg vereerd om dit jaar prinses te mogen zijn van de Femmes. “Dat wil ik ondanks corona zo goed mogelijk uitdragen.”

Prinses Karin La Tigresse Tropicale heeft het carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Ze is sinds drie jaar bij de Femmes. “Vanuit vroeger betekent het carnaval heel veel voor mij. We hadden carnaval dat gevierd werd op scholen, daarna was het in de soos, met Kleintje Carnaval en vandaar door naar het grote carnaval. Je kunt in alle fases van je leven carnaval vieren. Ik hoop dat dat voort kan blijven bestaan, en dat wij daar als de Femmes aan kunnen bijdragen.” Carnaval betekent voor haar: “Feesten doen we samen. Samen genieten van alles wat daarbij hoort. Dat is van jong tot oud eigenlijk. Dat zie je ook aan de kinderen, maar ook jongeren, volwassenen en oudjes. Iedereen kan het beleven. Dat vind ik wel heel mooi!”

Eerbetoon

Ze vertelt waarom haar carnavalsnaam vrij vertaald ‘tropische tijgerin’ betekent: Sowieso vind ik tijgers en katachtigen supermooi. Het is voor mij ook een eerbetoon aan mijn kat, die er helaas niet meer is. Hij heette ook tijger. Verder koos ik voor het tropische, want de zon is altijd warm. Daarvan worden mensen vrolijk. Samen feesten we in tropische sferen. De zon staat voor mij ook voor: Vergeet de mooie dagen niet. Dat is waar mijn oorsprong vandaan komt. Want twee dingen: ondanks wat er gebeurt, is het belangrijk om altijd te denken aan de mooie momenten.”

De kleurplaat voor de speurtocht kan gedownload worden op de website van Les Femmes des Coeurs: www.lesfemmesdescoeurs.nl. De uitslag en gekleurde kleurplaat kunnen opgestuurd worden aan: info@lesfemmesdescoeurs.nl

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 13 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 13 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00