Er werd volop gedanst op het schoolplein op de kerstmuziek via de radiouitzending.
Er werd volop gedanst op het schoolplein op de kerstmuziek via de radiouitzending.

Serious Request op de Sint Jozefschool een succes

Algemeen

Op het schoolplein van de St. Jozefschool in Oudewater was het vrijdag 17 december de hele dag feest. Middelpunt was Het Glazenhuis met de hele dag lifestream uitzending en inzameling van donaties voor Serious Request, die dit jaar landelijk actie voert voor het goede doel: behoud van de regenwouden in Zuid Amerika.

Twee juffen van de St. Jozefschool hadden slechts een week ervoor geopperd om met de hele school mee te gaan doen aan de landelijke inzameling van Serious Request. Door het enthousiasme van deze juffen, Donna Dreesens en Sharita van Ingen, werden ideeën al gauw concrete plannen. Directeur Tom Streng vertelt; “We werden er allemaal enthousiast van. We gaan het doen, was al snel duidelijk.” Alle poppetjes kwamen op de juiste plek. “De Klaproos en Stichting De Groeiling maakten de lifestream mogelijk. Pabostudent Danny, was handig in het bedienen van de apparatuur, en alle groepen gingen aan de slag met allerlei ideeën om geld op te halen.” Het werd een groot project en wat later in de week bleek, ook een mooie afsluiting voor de Kerstvakantie die een week eerder inging. Alles liep deze week een beetje door elkaar, gewoon doorgaan met lesgeven, kerstviering en volop activiteiten doen die geld opleveren. Er werden auto’s gewassen, klusjes gedaan, honden uitgelaten, kerstknutsels verkocht, armbandjes gemaakt, een quiz verkocht via Whatts app, koekjes gebakken, was gevouwen en nog heel veel meer. In een klas werd kerstbomenbingo gespeeld en in een andere weer kerstmuziekbingo. En dat allemaal om de regenwouden te beschermen en te herstellen! Dat is natuurlijk een mooie gedachte als je op deze manier wat voor een groene en gezonde wereld kunt doen.

Vrijdag was de grote finale

In het Oudewaterse Glazen Huis werd op vrijdag door de dj’s Cilla de Korte en Lotte van Rijswijk, ook juffen van de school, de hele dag muziek gedraaid. Iedereen kon zijn verzoeknummer aanvragen. Alle groepen kwamen bij Het Glazen Huis hun envelop brengen met daarop een mooi totaalbedrag dat de groep had ingezameld. De kinderen vertelden bij het Glazen Huis wat ze met hun klas hadden gedaan. Iedereen, of bijna iedereen, had op vrijdag een foute kersttrui aan. “Voor elke foute trui werd een euro gedoneerd,” vertelt directeur Tom Streng. Er werden zelfs foto’ s opgestuurd met hele families in foute kersttruien. Groep 8 deed op deze dag nog een duit in het zakje met een Silent Disco Marathon. Ook dat bracht weer geld op. In de middag kwam burgemeester Danny de Vries het totaalbedrag onthullen. Hij verontschuldigde zich dat hij geen foute trui aan had. “Maar ik heb mijn foute kerstjasje aangetrokken!” Hij vertelde de kinderen dat hij zelf eens in de regenwouden was geweest. “Het is een heel belangrijk doel en een goed initiatief van jullie!” Op zijn cheque stond een bedrag van 5.012 euro! Dat was het eindbedrag van dat moment, maar Tom Streng verwacht dat er nog wel wat bij zal komen. “Dat is meer dan verwacht!”

Volgende week zullen twee juffen de cheque van de Jozefschool afleveren bij het Glazen Huis van 3FM in Amersfoort. Zo werd de laatste schoolweek van 2021 op de St. Jozefschool een hele drukke. Maar ook een hele leuke en gezellige week.

Margreet Nagtegaal

Burgemeester Danny de Vries in zijn 'foute kerstjasje' mocht de totaalopbrengst onthullen met een cheque.
Daar ging weer een dikke envelop de brievenbus in van Het Glazen Huis bij de St. Jozefschool.
Afbeelding
Geslaagde 47e Zwem4daagse in het Knopenbad 24 minuten geleden
Afbeelding
Dichterbij Paulina 1 uur geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 2 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 3 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 8 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht 30 mei, 17:00
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00