Afbeelding

Recreëren in het Linschoterbos

Algemeen

Als je ‘googled’ op het Linschoterbos vindt je bij Wikipedia de volgende beschijving; het Linschoterbos is een bospartij in het noorden van de gemeente Montfoort net ten zuiden van de A12 bij Woerden en Linschoten. In het bos staat het landgoed Huis te Linschoten. Door het Linschoterbos loopt het water van de Lange Linschoten, dat richting Oudewater stroomt.
Best een beetje karige beschrijving van een schitterend stukje natuur en cultureel erfgoed in onze regio. Inwoners van de regio weten het: het Linschoterbos is populair bij wandelaars en fietsers. Een aanrader voor toeristen en recreanten.

Landgoed Linschoten is met ruim vijfhonderd hectare het grootste aaneengesloten landgoed binnen de Randstad. Een landgoed is meer dan Huis en Parkbos. De boerenbedrijven, de weilanden, de bossen en de waterlopen zijn de dragers van het landgoed. Vierhonderd jaar geleden stonden hier al boerderijen. Sommige op dezelfde plek als nu.

Op het Landgoed Linschoten bevindt zich ‘Het Huis te Linschoten’. Dat is al meer dan 100 jaar onbewoond. Helaas kunnen de maandelijkse momenten om Landgoed Linschoten van binnenuit te ervaren vanwege de corona-maatregelen niet doorgaan. Datzelfde geldt voor de rondleidingen door het Parkbos onder begeleiding van een gids. Wel kunt u ‘de 8 van Linschoten’ wandelroute lopen. Een route in de vorm van een acht die de mooiste plekken van het landgoed Linschoten laat zien. Deze route wordt aangeboden door Struinen en Vorsen.

W         www.struinenenvorsen.nl

Bed & Breakfast ‘De Lage Polder’ ligt op één van de landerijen aan de rand van Landgoed Linschoten.

W         www.delagepolder.nl

Voor overnachtingen kunt u ook bij Landgoed logies ‘De Louisehoeve’ terecht. De voormalige veestal en kaashuis van deze hoeve zijn verbouwd tot ruime en comfortabele gastenverblijven. Heerlijk genieten van een paar dagen weg in een comfortabele omgeving!

W         www.landgoedlogieslouisehoeve.nl

Naast wandelen, fietsen en overnachten kunt u ook op het Landgoed terecht voor concerten. De stichting Concerten Huis te Linschoten heeft het voornemen om in het weekend van 10, 11 en 12 september de deuren weer te openen! Hoewel de huidige situatie in Nederland nog moeilijk is voor de culturele sector hebben wij de hoop dat het in september weer mogelijk zal zijn, om u te ontvangen in de intieme sfeer van het Huis. Meer informatie is te vinden op de site

W         www.landgoedlinschoten.nl

door Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 18 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 20 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00