<p>Trouwambtenaar Wim Lagendijk en de bode mevrouw Corrie Nobel zijn er blij mee&hellip; Eindelijk weer een huwelijksvoltrekking in Haastrecht.</p>

Trouwambtenaar Wim Lagendijk en de bode mevrouw Corrie Nobel zijn er blij mee… Eindelijk weer een huwelijksvoltrekking in Haastrecht.

Er wordt weer getrouwd in ‘t Raedthuys

Het was een hele oploop afgelopen vrijdag 16 juli 2021 midden op het dorp. Het heerlijke, chaotische knooppunt van Haastrecht met het monumentale oude raadhuis als middelpunt bruiste van de nieuwsgierige aanwezigen. Voor het eerst na lange tijd ging daar weer getrouwd worden! Het laatste huwelijk werd er namelijk gesloten op 7 oktober 2016.

De eer om het eerste bruidspaar te zijn viel ten deel aan de Haastrechtse Jelle en Manon. De oude traditie, via de achteringang verloofd naar binnen, en als getrouwd paar aan de voorzijde via het bordes uit 1618 weer naar buiten, werd in ere hersteld.

Trouwambtenaar en dorpsgenoot Wim Lagendijk kwam samen met bode mevrouw Corrie Nobel als eerste naar buiten en verzuchtte: “Eindelijk weer een huwelijk in Haastrecht, heerlijk!” Daarna vormden alle genodigden een erehaag voor het kersverse echtpaar Pina.

Hans van Bemmel was ook aanwezig. Hij vertelde dat hij eigenlijk nog steeds niet kan geloven dat hij de nieuwe eigenaar van het gebouw is. Hij is zeer verheugd dat het nu weer in volle glorie in gebruik is genomen.

Het raadhuis werd door de gemeente Krimpenerwaard gesloten voor gebruik en verkocht. Nu is het gerestaureerd en verbouwd tot een prachtige trouwlocatie, maar er zijn ook mogelijkheden voor verschillende andere activiteiten zoals exposities, vergaderingen etc. Door de coronacrisis duurde het tot juli 2021 om ‘t Raedthuys in gebruik te nemen, maar nu kan en mag het weer.

Dus: iedereen die graag in Haastrecht wil trouwen; doe uw partner een aanzoek en grijp uw kans om op zo’n prachtige en unieke locatie als bruidspaar naar buiten te komen!

Emmy van Harskamp

Meer berichten