Cees Reichard

Koningsspelen Haastrecht een sportief Oranjefeest

Vorige week donderdag en vrijdag hebben alle kinderen van de drie basisscholen in Haastrecht deel kunnen nemen aan de Koningsspelen. Om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen werden de spelen over twee dagen verspreid. De leerlingen van groepen 1 t/m 5 kwamen op donderdag en de hogere groepen op vrijdag.

De leerlingen sportten in de ‘bubbel’, dus met de eigen klas. Elke groep moest vier onderdelen aflopen en op deze manier waren ze anderhalf uur aan het sporten. Het was een prachtig programma zodat de leerlingen sportief konden bewegen. Afhankelijk van de leeftijd waren er allerlei leuke activiteiten. Zo kon men apenkooien, dansen, tennissen, slagballen en er waren tikspelletjes en minigames. Het was allemaal uitnodigend.

Organisatie

Vakdocent Lichamelijke Opvoeding van de drie scholen, Liäne Duran heeft alles met de YellowBellies vanuit school georganiseerd. “We hebben het samen uitgewerkt. Ruim van tevoren hebben we alle activiteiten besproken. We hebben twee gesprekken gehad en daarna is alles via de App gegaan. Deze enthousiaste groep mensen zet zich graag in voor de kinderen en op deze manier hebben we weer iets leuks kunnen neerzetten. Ik vind het super dat zij dit willen doen. Ik waardeer deze goede samenwerking en ik ben er erg blij mee.” Lars Harmsen van de YellowBellies zegt ook dat ze graag hun steentje willen bijdragen aan de activiteiten van school. “Het is fijn dat we met elkaar in deze moeilijke tijd iets voor de kinderen kunnen doen. Het loopt allemaal goed en ik vind het erg geslaagd.”

Tennisles

Casper Korver, tennisleraar van H.L.T.C. Bergvliet wil met zijn bijdrage de kinderen enthousiasmeren voor de tennissport. De kinderen krijgen een racket in de hand en krijgen allerlei vang- en gooispelletjes. Hij vindt het leuk om met zijn medewerkers de kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Het gaat allemaal hartstikke goed.

Deze Koningsspelen zijn helemaal budgetneutraal. Liäne vertelt dat iedereen belangeloos meewerkt. De YellowBellies en de tennisvereniging vragen geen geld en de voetbalvereniging stelt haar velden gratis beschikbaar. “Wat willen we meer? Dit is allemaal heel fijn.” Voorts vertelt zij dat de kinderen van Oranjevereniging Koningin Juliana wat te drinken en wat lekkers gekregen hebben.

Grote waardering

Groepsleerkracht Mirjam Hoogendoorn van de St. Catharinaschool vond het geweldig wat de kinderen allemaal mochten doen. De kinderen kwamen volop in beging. Sommigen waren op het eind echt wel moe. Zij had grote waardering voor de organisatie. Het was haar opgevallen dat alle medewerkers erg enthousiast zijn en dat zij dit op de kinderen weten over te brengen. Heel knap allemaal. Ook was ze was blij dat het weer goed meewerkte. Kortom het waren fantastische Koningsspelen.

Cees Reichard

Meer berichten