<p pstyle="BODY">Dagelijks gaat Jos wandelen met vijf tot acht honden.</p>

Dagelijks gaat Jos wandelen met vijf tot acht honden.

(Sjoukje Dijkstra)

Steunactie gestart om Hondenuitlaatservice Montfoort (HUM) aan een nieuwe uitlaatbus te helpen

De 73-jarige Jos Passenier is trotse eigenaresse van de Uitlaatservice Montfoort (HUM). Met veel passie laat zij al veertien jaar elke dag de honden uit van mensen die zelf hun hond niet kunnen uitlaten. De honden worden sinds jaar en dag vervoerd in de 21 jaar oude (en voor velen bekende) gele HUM-bus. Nu deze bus is afgeschreven en is het tijd voor een nieuwe bus, maar daar is geen geld voor. Daarom hebben Wilbert en Claudia van den Haselkamp een actie opgestart om geld in te zamelen. "De bus start niet goed meer en is het dus geen betrouwbare 'partner' meer voor Jos. Er is alleen geen geld voor een nieuwe bus", zo laten ze weten.

Elke dag laat Jos 's middags ongeveer vijf tot acht honden uit en soms ook in het weekend. Ze haalt de honden thuis op en brengt ze weer terug. De honden vinden het volgens hun baasjes fantastisch en kijken elke dag uit naar het moment waarop de HUM-bus voorrijdt. De initiatiefnemers van de inzamelactie menen dat het in het belang van zowel honden als Jos zelf is dat zij dit kan blijven doen. "Jos heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Zo verloor ze haar partner na een lang ziekbed. Ondanks alles staat ze voor iedereen klaar en gaat ze nog altijd met de honden op pad. Het is ook haar uitlaatklep en geeft haar ook wat afleiding. Ze klaagt nooit, is altijd vrolijk en zorgt ontzettend goed voor alle honden en hun baasjes. Zij verdient het als geen ander haar passie te kunnen voortzetten."

In samenwerking met Peugeotdealer Van Jaarsveld in Montfoort kunnen de initiatiefnemers van de actie aan Jos een prachtige HUM-bus aanbieden ter vervanging van haar oude afgeschreven HUM-bus. "Daar hebben we jullie hulp bij nodig. Het streefbedrag dat wij hopen op te halen is: 7.500 euro. Voor dat bedrag heeft Jos een vervangende en betrouwbare bus, voorzien van de nieuwste snufjes, waarmee ze nog jarenlang met de honden op pad kan. Daarbij kunnen er van dit bedrag ook vier hondenhokken in de bus worden gemaakt, zodat Jos minimaal acht honden kan meenemen. Ook kan er een ventilatierooster in het dak worden gemonteerd."

Op de website waar mensen kunnen doneren is inmiddels te zien dat het doel van 7.500 euro dichtbij komt. Ruim 5.000 euro werd er al gedoneerd. Ook is Ben de Goey aangehaakt met tankstation Shell. Daar is het nu mogelijk om (gratis) punten te doneren aan de HUM door te tanken. De HUM staat daar onder de rubriek 'overig' vrij direct bovenaan. Initiatiefnemers Wilbert en Claudia reageren: "Wat fantastisch om te zien dat zoveel mensen Jos en de HUM een warm hart toedragen! Ontzettend bedankt voor de vele donaties, ook namens Jos. Het is voor haar hartverwarmend om alle lieve berichtjes te lezen. Ze is jullie heel dankbaar voor de donaties! Ook namens Jos, heel erg bedankt voor jullie steun, de lieve berichtjes en vele donaties!"

Jos zelf reageert: "De actie van Claudia en Wilbert en de vrijgevigheid van alle donateurs ontroert mij. Ongelooflijk zoveel donaties in zo'n korte tijd!"

Doneren kan via: https://steunactie.nl/actie/hum

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten