Cees Reichard

Overzetbeschoeiing aan weerszijden ophaalbrug

De hardhouten beschoeiing aan weerszijden van de ophaalbrug aan het Jaagpad in Haastrecht is hard aan vervanging toe. De bestaande beschoeiing vertoont gaten, waardoor het gevaarlijk wordt voor voetgangers. Normaal gesproken wordt eerst de oude beschoeiing verwijderd voordat er een nieuwe geplaatst wordt. Deze bouwwerkzaamheden levert soms maandenlange overlast op van opengebroken straten en aan- en afrijdend bouwverkeer. De gemeente Krimpenerwaard heeft daarom gekozen om een overzetbeschoeiing te plaatsen. Daarmee is zij de eerste gemeente in Nederland die gebruik gaat maken van de nieuwe techniek 'overzet beschoeiing'.

De techniek van de 'overzet beschoeiing' is milieuvriendelijk omdat het gebruik maakt van de bestaande materialen en 70% minder nieuw materiaal ten opzichte van andere stalen beschoeiingen. Er wordt een stalen beschoeiing over de huidige hardhouten beschoeiing heen geplaatst. Dat gaat sneller en levert voor de inwoners minimale overlast op. Begin deze maand wordt tot medio mei vanaf het water en het Jaagpad hieraan gewerkt. Het Jaagpad blijft toegankelijk voor doorgaand verkeer.

Slimmer en milieuvriendelijker

Wethouder Ria Boere (VVD) zegt dat de gemeente Krimpenerwaard naar 50% lagere CO2 uitstoot streeft in 2030. "Dat betekent dat we bij alle werkzaamheden die we laten uitvoeren alert moeten zijn of het nog slimmer en milieuvriendelijker kan. Deze techniek sluit daarbij aan. Daarnaast vind ik het ook een dikke plus dat de omwonenden er zo min mogelijk van merken."

Cees Reichard

Meer berichten