Afbeelding
Tim Streng

In een week van ijzige kou op de Grote Gracht naar skeeleren met korte mouwen

Algemeen

Het kan verkeren. De ene zaterdag met halfbevroren vingers je veters strikken in een gure poolwind, en de week erna in korte broek skeeleren. Maar voor de schaatsers en skeeleraars van de SVO ging die knop heel makkelijk om.

Het verschil kon haast niet groter zijn tussen die twee zaterdagen. Een echte ouderwetse winterse dag, waar we met een grote groep jonge schaatsers op de Grote Gracht een echte natuurijstraining konden afwerken. Een steigerung op natuurijs, lekker tegen de wind in, een bochtje lopen met halverwege een rottige scheur, en gewoon lekker raggen over gitzwart ijs. Het was een prachtige beloning voor een winter zonder wedstrijden en in soms lastige omstandigheden.

Precies een week later en een goeie 25 graden warmer stond een aantal van die enthousiaste schaatsers op de skeelers op de baan op het Statenland. Met dezelfde zon op hun kop, alleen kon je de warmte dit keer voelen. En het enthousiasme was dit keer net zo groot. Een aantal rijders was zo fanatiek, dat ze letterlijk bijna rechtstreeks van het ijs van de Vechtsebanen naar de skeelerbaan waren vertrokken. 's Ochtends schaatsen en 's middags skeeleren, een beetje SVO'er draait daar de hand niet voor om.

Het was voor sommigen wel even wennen, van de ijzers op de wielen, maar met een blokje rustig inrijden kwam bij iedereen dat skeelergevoel weer snel terug. En ja, dan doen die voeten de eerste keer een beetje pijn, maar dat is een kwestie van doorbijten. Met een uurtje trainen, waarin direct de nodige meters werden gemaakt, had iedereen er gelijk al goed de gang in en smaakte deze eerste training duidelijk naar meer.

Het was vast een fijn voorschot op wat hopelijk een mooi skeelerseizoen gaat worden. Hoe dat seizoen er uit gaat zien is door corona nog onduidelijk, maar onder de huidige omstandigheden beginnen de trainingen gewoon weer in april. Tot die tijd zal er op het Statenland op onregelmatige basis worden getraind. Het is net als met natuurijs: als het kan moet je het niet laten.

Heb je ook zin om te gaan skeeleren bij de SVO? Neem dan contact op via jeugdskaten@svooudewater.nl of wedstrijdskaten@svooudewater.nl

Afbeelding
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 9 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 10 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 12 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 13 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 13 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00