Afbeelding

Digitale 40 dagen kalender

Algemeen

In 2020 heeft het 'Interkerkelijk Kontakt Oudewater' I.K.O. bijna al zijn activiteiten moeten cancelen. Het had een buitengewoon jaar moeten worden met de viering van het 25-jarig bestaan in maart. Het mocht niet zo zijn.
In oktober en november hebben ze nog wel het woensdagavondgebed kunnen houden maar de kerstsamenzang in De Wulverhorst is op de laatste dag nog geschrapt.
Voor de gebedsweek voor de eenheid van de christenen in januari van dit jaar, was een oecumenische viering in voorbereiding, maar ook die is getorpedeerd door de epidemie. Om toch die week niet ongemerkt voorbij te laten gaan heeft het I.K.O. op acht dagen via de mail een meditatie gestuurd. Hierop hebben zij veel positieve reacties ontvangen. Hieruit maakten zij op dat het zeer gewaardeerd werd.

Digitale 40 dagen kalender

Hierdoor bemoedigd, en omdat de lockdown nog wel even zal aanhouden, hebben ze gezocht naar een 40 dagen kalender gevuld met meditatie/gebed voor de vastentijd die begint op 17 februari. Daarvoor hebben ze de digitale kalender van Tearfound gevonden.

Tearfound is een maatschappelijke organisatie die zich samen met de kerken inzet voor de minderbedeelden op onze aardbol. Het I.K.O. heeft toestemming om deze digitale kalender gedurende de 40 dagen dagelijks te mailen naar haar gelovigen. Op deze manier kunnen we in Oudewater, samen met veel meer mensen over de wereld, gezamenlijk in gebed gaan voor een betere wereld. Samen op weg naar Pasen in de voetsporen van en aangespoord door Jezus zelf.

Om mee te doen kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar: iko.gebeden@gmail.com
Er zijn voor u geen kosten aan verbonden.
De registratie van uw adres zal alleen voor deze gebedsronde worden gebruikt!

Hoor je bij: AvhKvG, RKK, OKK, HGOH, PGO, DABAR, of ben je 'niet kerkgebonden': iedereen kan zich aanmelden. Doe het wel voor woensdag 17 februari.