Afbeelding

MidlandFM presenteert cabaretmarathon

Algemeen

Na zich eerder op muziek te hebben gestort gaat MidlandFM deze keer voor de pareltjes uit het Nederlandse cabaret, doorspekt met passende veelal spitsvondige Nederlandstalige liedjes. Dat wordt opnieuw een dag lang genieten. Een keur aan artiesten trekt voorbij; uiteenlopende kleinkunstenaars van de jaren zestig tot aan heden, van oude bekenden tot aan artiesten die nu op de planken staan, maar altijd het puikje van de zalm. Je bent nog niet bekomen van het lachen om een stukje tekst van iets dat je jaren geleden voor het laatst hoorde of je wordt alweer overdonderd door iets dat verser in het geheugen ligt; het een nog beter dan het ander. 28 november is een dag om in je agenda te noteren, want dan presenteert MidlandFM een cabaretmarathon.

Bovenstaande omschrijving komt uit de koker van de presentatoren van die dag: Peter Boere, Wil de Vries en Mees Weststrate. "We hebben twee jaar achtereen iets met muziek gedaan. Eerst de jaren zestig in 2018 en het jaar daarop muziek uit de jaren zeventig." Peter Boere: "Hoewel het steeds een groot succes was, wilden we in 2020 eens iets heel anders. We stellen deze keer cabaret centraal en wisselen dat af met Nederlandstalige liedjes die daarbij passen van bijvoorbeeld Robert Long en Herman van Veen. En dat dan twaalf uur achter elkaar. En, nee, er zit geen enkele volgorde in, we draaien van alles door elkaar." Mees Weststrate: "We hebben moeten wikken en wegen. We vroegen ons eerst af of we wel genoeg materiaal zouden hebben." En Peter vult aan: 'Nou, het werd nog behoorlijk lastig om te kiezen, want er is zoveel goed cabaret." Wil de Vries: "We draaien bijvoorbeeld ook een nummer van André van Duin; dat is wel geen echte cabaretier, maar hij heeft wel bijzonder leuke teksten gemaakt en zingt ook nog eens erg goed."

Herkenning en verrassing

Westrate vult aan: "We hebben bekende nummers die bijna iedereen wel zal herkennen, maar ook minder bekende. Maar het heeft wel allemaal kwaliteit. We zijn trouwens niets uit de weg gegaan; zo hebben we naast Tineke Schouten ook Theo Maassen in onze lijst opgenomen." De Vries: "Wij hebben alleen al dagen enorm veel plezier gehad in het uitzoeken en samenstellen; het wordt echt goed. En we zijn ook heel benieuwd naar reacties die we via Twitter of Facebook krijgen." En Weststrate sluit af met: "We zullen ons moeten inhouden, want wij mogen als presentatoren deze keer niet zo veel zeggen. Dat wordt best lastig." Zelf omschrijven ze hun programma als volgt: 'De leukste conferences en het beste cabaret! De uitzendingen van Midland FM staan zaterdag 28 november de hele dag in het teken van de beste Nederlandse kleinkunst! 'En als je naar de playlist kijkt, springt het van Jan Blaaser naar Jochem Meijer en van Jasperina de Jong, via Lenette van Dongen naar Ronald Goedemondt. En dat is dan nog maar een kleine greep uit de eerste uren. Wie de hele dag aan de radio gekluisterd blijft, zal ongetwijfeld geen enkele bekende naam uit de wereld van de kleinkunst missen. Voor liefhebbers wordt het vast en zeker genieten.

Naast de presentatie die de drie bekende MidlandFM'ers afwisselend voor hun rekening nemen, blijkt de techniek die dag in handen van Cees van Apeldoorn, Jesse Bijkerk, Manasse Evertsen en Arjan Tegelenbosch. MidlandFM is te ontvangen via FM 107.5 MHz, en via de kabel van de gemeente Oudewater op 98.3 MHz. Ook kan MidlandFM als livestream beluisteren worden via de website: www.midlandfm.net. En wie de uitzending via een smartphone of tablet wil beluisteren kan bijvoorbeeld de app radioNED installeren, want ook daar is MidlandFM te vinden.

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 59 minuten geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 3 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 17 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 19 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden gisteren
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00