Loes en Sebas mret plannen voor het nieuwe seizoen.
Loes en Sebas mret plannen voor het nieuwe seizoen. Ellen van Leeuwen

Daar zit muziek in: Muziekhuis Oudewater gewoon open

Algemeen

Het was even zweten, maar er ligt een nieuw programma voor een jaar lang muziek, zang, theater en dans in Muziekhuis Oudewater. Op zaterdag 5 september is er Open Dag. Onder een grote tent op het terrein voor Muziekhuis Oudewater, vertellen Loes en Sebas over de plannen voor het nieuwe seizoen. Normaal gesproken hebben ze in juni het programma al rond. Loes: "Tijdens het Heksenfestijn delen we de informatieboekjes uit. Dit jaar was het een flinke puzzel. Maar we gaan starten en daar zijn we heel blij mee!"

De individuele instrumentlessen en kleine groepslessen kunnen gewoon doorgaan. De lokalen zijn groot genoeg om afstand te houden. Ook de Musical Kids (6-9 jaar) en Musical Class (10-17 jaar) gaan weer beginnen aan nieuwe producties. De Musical Class gaat dit jaar met de Musical 'Footloose' aan de slag. De voorstellingen staan gepland in juni. Loes: "Net als de andere voorstellingen zijn we druk bezig deze coronaproof te organiseren."

Buiten repeteren

De verschillende koren van Muziekhuis Oudewater repeteren iedere twee weken buiten, soms onder de tent. Sebas: "Straks wordt het weer kouder natuurlijk. We zijn aan het bekijken of we op een andere locatie terecht kunnen."

Er is ook allerlei nieuws te melden. Vanaf september biedt Studio Max Dance een aantal danslessen aan in het Muziekhuis. "We gaan daarnaast samen met Max Dance leuke activiteiten en optredens organiseren", aldus Loes.

123ZING

Het cursusaanbod is ook uitgebreid met een nieuw traject Basisvorming Muziek 2-12 jaar. Dit nieuwe naschoolse aanbod sluit aan op de landelijke muziekmethode 123ZING van Sebastian en Loes die ondertussen ook op alle basisscholen in Oudewater en sinds kort op kindercentrum Jip & Janneke gebruikt wordt. De kinderen die de muzieklessen op school leuk vinden, kunnen in het Muziekhuis verder muziek ontdekken in een opbouwende lijn.

Peuters kunnen al kennismaken met muziek en bewegen om vervolgens door te stromen naar de cursussen. Het Muziekavontuur voor groep 1-2 en Het Muziekfeest voor groep 3-4. Daarna kunnen kinderen vanaf groep 5 kiezen voor de Slagwerkgroep voor een wekelijks trommeluur op percussie-instrumenten van over de hele wereld of kennismaken met diverse snaarinstrumenten in het Snaren & Gitaren orkest. "Als kinderen deze basisvorming doorlopen hebben, kunnen ze gefundeerd kiezen voor het spelen van een instrument, of niet. Plezier in samen muziek maken en spelenderwijs ontdekken staat centraal", legt Loes uit.

Open dag

Op zaterdag 5 september is er Open Dag bij Muziekhuis Oudewater. Kinderen kunnen open lessen volgen bij allerlei cursussen. Vooraf inschrijven is nodig. Uitgebreide informatie vindt u op www.muziekhuisoudewater.nl. Via een videoverbinding volgt u buiten op het plein het live verslag van de open lessen binnen in het Muziekhuis! Ouders van iets grotere kinderen hoeven dus niet mee naar binnen en kunnen op het plein genieten van een kopje koffie en terecht met vragen bij de informatiestand.

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 8 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 9 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 10 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 13 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 15 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 18 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00