Een boerderij met een opgeknapt dak.
Een boerderij met een opgeknapt dak.

Subsidie voor daken van agrarische rijksmonumenten in Zuid-Holland

Algemeen

Speciaal voor agrarische rijksmonumenten is het vanaf 1 februari 2024 mogelijk om subsidie aan te vragen voor groot onderhoud aan het dak. Voor wie een boerderij heeft die is aangemerkt als rijksmonument, met een dak of een deel hiervan in slechte staat, dan is deze subsidie mogelijk interessant. Dit geldt ook voor een bijgebouw dat onderdeel uitmaakt van het rijksmonument.

Vanaf 1 februari indienen

Met deze subsidiemogelijkheid kunt u via een eenvoudige procedure tot 50% subsidie aanvragen voor het herstel van het dak. De rest betaalt u zelf. U kunt hiervoor van 1 februari 2024 tot 1 september 2024 uw aanvraag indienen. Let op! Voor dit onderdeel van de Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013 geldt: op = op. Vorig jaar was op de eerste dag de subsidieregeling al overtekend.

Wees er snel bij

Op 1 februari a.s. komt alle informatie beschikbaar op www.zuid-holland.nl/online-regelen/subsidies/subsidies/groot-onderhoud-daken-agrarische-rijksmonumenten/ en ook het aanvraagformulier. Indienen kan alleen digitaal via DigiD of E-herkenning. De compleet ingediende aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en al dan niet (deels) verstrekt. Er is in totaal € 400.000 beschikbaar, maar op = op.

Vorig jaar was de subsidieregeling op de eerste dag al overtekend. Weliswaar was het beschikbare budget toen lager, maar toch. Overweegt u een subsidieaanvraag in te dienen, dan is het advies om gelijk op 1 februari uw aanvraag te doen, of zo spoedig mogelijk daarna. Bij vragen of voor assistentie kunt u bellen met het algemene nummer 070 4418750 van de afdeling subsidies en vragen naar de dames H. Nuijten of M. Stamper-Van Wessel of hen mailen via jmm.nuijten@pzh.nl resp. mgem.van.wessel@pzh.nl. De formele beslistermijn is dertien weken na datum indiening. Maar het kan ook zijn dat de indieners eerder horen of hun aanvraag wordt gehonoreerd.

Gemeentelijke monumenten of karakteristieke panden komen niet in aanmerking voor deze regeling.

De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 6 minuten geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 2 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 4 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 5 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 19 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 20 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 21 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 22 uur geleden