Afbeelding
Foto: Otto Beaujon

Seelt gesloopt

Algemeen

Otto Beaujon

Honderdvijftig jaar geleden gebouwd door Cornelis Rijkelijkhuizen als uitspanning en koffiehuis op een plek waar de stoomtram uit Gouda de stad binnen kwam, is de afgelopen week het oude gebouw met het overdekte terras gesloopt om plaats te maken voor appartementen.

Het etablissement had stijl, je kon er eten en je kon er een behoorlijk groot feest voor je laten organiseren. Als er vroeger paardenraces of wielerwedstrijden gehouden werden, was Rijkelijkhuizen steevast plaats van inschrijving, aanmelding en permanence, en konden eventuele prijzen daar afgehaald worden.

Rijkelijkhuizen wordt in de roman ‘De Koets’ van Herman de Man genoemd als één van de gelegenheden waar de koetsier tijdens een ritje tussen restaurant Het Wapen van Benschop en het station van Papekop zó dronken werd dat het span aan de Kerkwetering te water raakte en alle vier inzittenden verdronken.

Toen de weduwe Rijkelijkhuizen overleed veranderde het café-restaurant van naam: voortaan stond het in Oudewater algemeen bekend als restaurant Seelt. De stoomtram was inmiddels vervangen door de busdienst van de VAGU. Maar het restaurant verwaterde, en het pand werd onder andere gebruikt als tijdelijk kerkgebouw en kantoorruimte.

Promad, het Oudewaters projectbureau met meerdere takken van sport (waaronder vastgoedbeheer) gaat er appartementen bouwen.

Afbeelding
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 1 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 15 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 16 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 17 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 20 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 22 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes gisteren
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00