De dames Liefhebber en Agnes van Griekenonthulde gezamenlijk de PREZO-plaquette.
De dames Liefhebber en Agnes van Griekenonthulde gezamenlijk de PREZO-plaquette. Foto: Cees Reichard

Onthulling toekenning PREZO-keurmerk in De Liezeborgh

Algemeen

Cees Reichard

Op dinsdag 7 november vond in WelThuis De Liezeborgh de onthulling plaats van de plaquette van het PREZO-keurmerk. Zij kreeg dit keurmerk voor de goede zorg. Bewoners en vele genodigden waren getuigen hoe de dames Liefhebber en Agnes van Grieken de PREZO-plaquette onthulden. Mevrouw Liefhebber is de langstzittende bewoner van de Liezeborgh, namelijk 14 jaar en laatstgenoemde werkt er het langste, 33 jaar.

PREZO staat voor PREstaties in de ZOrg. Het is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk en helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren. Zij kijkt naar de prestaties die zorgprofessionals en zorgorganisaties leveren.

Kwaliteit en zorg

Locatiemanager Monique Straver vertelde dat de Liezeborgh altijd naar de juiste kwaliteit van de zorg streeft. Voor dit keurmerk zijn aan bewoners, familieleden, cliëntenraad, vrijwilligers en medewerkers veel vragen gesteld. Vragen als hoe de bewoners de zorg ervaren en ook of beloftes nagekomen worden. Monique: “Uiteindelijk hebben we met vlag en wimpel het PREVO-keurmerk binnen weten te halen. Hier ben ik ontzettend trots op.”

Wethouder Irma Bultman (CDA) zei dat de gemeente het heel erg belangrijk vindt dat iedereen goede zorg krijgt. Dit behaalde keurmerk betekent aandacht en toewijding voor de mensen in de Liezeborgh. Marianne Schalk van de cliëntenraad vindt dat door het harde werken van iedereen dit resultaat binnengehaald is. Zij feliciteert De Liezeborgh hiermee en overhandigde de locatiemanager een mooie bos bloemen.

Daarna was er op deze feestelijke bijeenkomst voor iedereen nog een drankje en een hapje en men kon genieten van poffertjes uit de poffertjeskraam.

Afbeelding
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 2 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 5 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 19 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 21 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00