Afbeelding

Vinkeveense Brandweerhelden laten Linschoten met de eer strijken

Algemeen

Op zaterdag 23 september vond in Nunspeet de landelijke finale van de hoofdklasse van de brandweer plaats, vergelijkbaar met het Champions League-niveau in de wereld van de brandweer. Deze spannende wedstrijd bracht de beste teams van Nederland samen om te strijden voor de titel van kampioen. Eén team, Post Vinkeveen, had een bijzondere reis naar de finale, die kwam als vervanger van Post Linschoten, die eigenlijk in de finale stond…

Toen Brandweer Linschoten door een gepland weekendje weg invallers zocht, bood Vinkeveen zich meteen aan. Oscar van Kouwen, vrijwilliger van post Vinkeveen vertelde: “Sowieso zijn we directe collega’s. We kennen elkaar allemaal. Linschoten had nu eenmaal een dubbele agenda die dag, want ze hadden een uitje met het korps aan. Dat kun je niet zomaar afzeggen. Dus, hebben ze gezocht naar een oplossing. Daarbij vroegen ze ons, want Vinkeveen speelt ook altijd wedstrijden.”

De uitdaging van de dag omvatte een complex scenario met beknellingen op en onder een vrachtwagen, een vrachtwagen met rookontwikkeling door een accubrand en een gevaarlijke situatie met een volwaardig ingericht drugslab. Er waren in totaal vier slachtoffers met zware en lichte verwondingen die professionele zorg nodig hadden.

Welverdiende overwinning

Het team van Post Vinkeveen, bestaande uit Oscar, Aldo, Mark, Martin, Joep, Arjan en Sven, vertrok vroeg in de ochtend richting Nunspeet en leverde een indrukwekkende prestatie. Ze lieten de juryleden zien wat ze waard waren en voltooiden de uitdaging ruim binnen de gestelde tijd. Dit resulteerde in een welverdiende overwinning en de kampioensbeker ging mee naar huis. Van de 74 deelnemende posten werden ze kampioen, wat de kracht van de Veiligheidsregio Utrecht onderstreept. Oscar van Kouwen sprak trots over de prestatie van het team: “Het was wel een verrassing dat we het wonnen, want ons streven was om vooral niet laatste te worden. Dat we dan dit resultaat halen, is heel bijzonder en we zijn blij dat we deze kans hebben gekregen van de Post Linschoten.”

Foto Korps Vinkeveen stond haar mannetje en won de finale namens de Post Linschoten.

Afbeelding
Een Luisterend Oor 1 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 3 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 8 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00