Organisatie Post Linschoten.
Organisatie Post Linschoten. pr

Provinciale brandweerwedstrijd in Linschoten

Algemeen

Sinds 1946 worden er in Nederland brandweerwedstrijden georganiseerd. Het doel daarvan is om als korps, ook als er geen brand is, met regelmaat te oefenen. Tevens is het belangrijk om landelijk samen te werken met een zelfde systeem. Zaterdag 26 maart van 08.00 tot 16.30 uur wordt in Linschoten door een vakkundige jury een Provinciale Veiligheidstoets afgenomen.

Na twee jaar coronastilte kunnen de brandweerposten wat toetsen betreft weer aan de bak. De verantwoording en de organisatie ligt aanstaande zaterdag in handen van post Linschoten. Korpsen uit de Veiligheidsregio Utrecht en district West Rijn en Venen nemen vanaf 08.00 uur tot tenminste 16.30 uur deel aan de wedstrijd. Posten met de hoogste score ontvangen een plaatsingsbewijs voor deelname aan de landelijke finale in de klasse 112. In die klasse kunnen soorten scenario’s worden voorgeschoteld die dagelijks bij hulpdiensten binnenkomen.

Toeschouwers

Post Linschoten, Landelijk kampioen 2017 en 2018, wist zich al begin maart tijdens een Veiligheidstoets in Elst met een fraaie eerste plaats te verzekeren van deelname aan de landelijke finale. Toeschouwers zijn welkom. Informatie over de toetsopdracht voor de wedstrijd wordt niet verstrekt. Publiek dat zaterdag wil komen kijken kan zich melden in de brandweerkazerne aan de Van Rietlaan. Daar ontvangt men de route naar de wedstrijdlocatie.

Afbeelding
Geslaagde 47e Zwem4daagse in het Knopenbad 18 minuten geleden
Afbeelding
Dichterbij Paulina 1 uur geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 2 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 3 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 8 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht 30 mei, 17:00
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00