Stikstofminister Christianne van der Wal kreeg een rondleidingop het Beloken Land (bron: Ministerie LNV).
Stikstofminister Christianne van der Wal kreeg een rondleidingop het Beloken Land (bron: Ministerie LNV). Foto: Sjoukje Dijkstra

Stikstof minister Van der Wal in Montfoort

Algemeen

Er waren maar weinig mensen op de hoogte van haar bezoek, maar ze was er toch echt. Stikstof minister Chrisianne van der Wal was afgelopen week in Montfoort. Op het landgoed van het Beloken land kreeg zij een rondleiding, waarbij ze te horen en te zien kreeg hoe agrariërs en natuur hand in hand gaan.

Op het erf van boerderij ‘Het Beloken Land’ sprak minister Christianne van der Wal onder andere met Alex Datema en Evelien Verbij van BoerenNatuur. BoerenNatuur is een vereniging van veertig agrarische collectieven waarbinnen ruim 11.000 agrariërs op hun land werken aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb).Een mooi voorbeeld van dit beheer werd getoond tijdens het aansluitende veldbezoek aan een dras-plasperceel waar het goed toeven is voor de grutto en andere weidevogels.

Maarten van Beek van agrarisch collectief Lopikerwaard liet weten hoe belangrijk dit bezoek was: “Het was vooral belangrijk voor ons om te laten zien welke initiatieven er al zijn; wat er al gebeurt om natuur en boer goed te laten samenwerken.” Dat met name de grutto goed van zich liet horen, vindt hij mooi om te benoemen. “De minister was positief over wat zij zag. We hebben veel stappen gemaakt samen met de boeren om dit gebied zo in te richten en te zijn waar we nu zijn. Daar zijn we als collectief best trots op.”

Sjoukje Dijkstra

De stikstofminister was bijzonder positiefover het Beloken land (bron: Ministerie LNV).
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 11 uur geleden
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 12 uur geleden
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 16 uur geleden
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 18 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 21 uur geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 16 mei, 18:00
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 mei, 17:00
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 16 mei, 14:00