Afbeelding
Foto: pr

Corry Roest draagt Andante Uitvaartbegeleiding over aan vertrouwde gezichten

Algemeen

Na vijftien jaar bouwen aan Andante Uitvaartbegeleiding draagt eigenaresse Corry Roest haar bedrijf per 1 april 2023 over aan collega’s Chantal van Gijssel en Angelique Jonkheid. Corry blijft in drukke tijden voorlopig nog wel betrokken bij de onderneming.

Corry vertelt: “Vijftien jaar geleden werkte ik bij de burgerlijke stand van de gemeente Oudewater, en daar ontmoette ik Marjolein Lofvers. Zij had ongeveer een jaar eerder het bedrijf Andante Uitvaartbegeleiding opgericht en zocht hulp bij uitvaarten. De belangstelling in de uitvaart, die er altijd al was, groeide binnen hele korte tijd uit tot het volgen van diverse opleidingen en het zelfstandig begeleiden van uitvaarten. Al snel kwam het moment dat Marjolein en ik een nieuwe start maakten door per 1 januari 2010 samen als eigenaar het bedrijf te gaan leiden. Na de emigratie van Marjolein in 2016 ben ik alleen verder gegaan. Gelukkig stond ik er toen niet alleen voor. Chantal was op dat moment al werkzaam als uitvaartbegeleider.”

Andante staat voor aandacht voor afscheid en doordat dit bij iedere uitvaart hoog in het vaandel staat, groeide het bedrijf door. Dat was het moment dat Angelique in 2018 het team compleet maakte. De dames vinden het inzetten van hun zorg, respect voor de overledene en hun aandacht voor de nabestaanden erg belangrijk. Samen staan zij voor u klaar als uw dierbare overlijdt. Angelique: “Wat wij doen is ontzorgen, wat niet inhoudt dat we de families alles uit handen nemen. Wanneer nodig, kunnen en doen we dat wel, maar het is ook belangrijk om hen overal bij te betrekken.”

Chantal: “Wij komen op een heel kwetsbaar moment bij mensen thuis. Soms zijn er familieleden uitgeput door het nachtenlang waken bij hun dierbare of een andere keer verkeren zij volkomen in shock bij een plotseling overlijden.”

Corry: “Wij kunnen ons goed inleven in iedere situatie. Soms wil een familie snel de hele uitvaart bespreken, omdat hen dat rust en overzicht geeft. Bij een onverwacht of heftig overlijden wordt het regelen van de uitvaart in kleine stukjes en over diverse dagen verdeeld. Daarbij kijken we vooral wat een familie op dat moment aankan.”

Juist door deze werkwijze en het inlevingsgevoel worden de dames van Andante door veel families gewaardeerd. Daardoor wordt de belangstelling voor Andante steeds groter. Vanuit Stolwijk tot IJsselstein en Schoonhoven tot Woerden komen de verzoeken. Soms zelfs van daarbuiten. En ook wanneer u een uitvaartverzekering heeft kunt u bij Andante terecht en desgewenst wordt de afhandeling met de verzekering voor u door hen geregeld.

Het komt steeds vaker voor dat families enige tijd van tevoren bellen om Andante alvast te informeren over het naderend overlijden en de wens uit te spreken dat de uitvaart door hen wordt verzorgd.

Corry: “Het is niet zo dat we alles alleen doen. Gelukkig hebben we ook een goede samenwerking met onder andere predikanten, pastors, verloskundigen, verpleeghuizen, hospices etc. Straver Mobility verzorgt het rouwvervoer en drukkerij Heno staat altijd direct klaar voor het drukken van de rouwkaarten. Laten we ook onze zes gastdames niet vergeten, die ons vooral bij begrafenissen en grote condoleances bijstaan.”

Chantal: “Het bespreken van een uitvaart wordt steeds gebruikelijker en we zien dan ook het aantal voorgesprekken toenemen. En niet alleen van de mensen die op korte termijn gaan overlijden.” Angelique: “Daarnaast zien we steeds meer uiteenlopende wensen. Ook wordt een uitvaart, na de koffie en thee, wat vaker afgesloten met een drankje en een hapje.”

Corry: “Met veel liefde heb ik jarenlang families begeleid en ondersteund. Ik ga heerlijk genieten van het wat rustiger aan doen en de extra tijd die ik krijg voor mijn gezin, familie en andere dingen. Met een heel goed gevoel kijk ik terug op de intense, maar prachtige jaren en neem vele mooie herinneringen met mij mee.”

“Ik bedank iedereen voor de fijne samenwerking en het vertrouwen dat in Andante en mij is gesteld.”

Met veel vertrouwen geeft Corry het stokje door aan Chantal en Angelique en zij weet zeker dat het bedrijf met dezelfde toewijding en passie voortgezet wordt.

Om dit moment met elkaar te vieren, bent u voor een hapje en een drankje van harte welkom op donderdag 6 april tussen 16.00 tot 19.00 uur in restaurant Broeck, Broeckerstraat 20 in Oudewater.

Afbeelding
Dichterbij Paulina 43 minuten geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 1 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 2 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 7 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht gisteren
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00
Afbeelding
Klimop 29 mei, 17:00