Trudy (zittend in het midden) wordt aangesteld als toneelmeesteres.
Trudy (zittend in het midden) wordt aangesteld als toneelmeesteres. Foto: Hester van der Vlist

Toneelvereniging Artoha brengt ‘Break a leg!’

Algemeen

Trudy, een goede bekende van de baas, wordt aangesteld als toneelmeesteres. Zij laat zien hoe belangrijk het is dat een ondersteunende rol goed wordt uitgevoerd. Een droger vol met kostuumkleding te heet zetten resulteert in hilarische taferelen als deze kleding drie maten te klein op het toneel geshowd wordt.

Als door Trudy vervolgens allerlei theatervloeken in werking treden en de helft van de cast ziek wordt, heeft de regie-zeur geen andere keuze dan Trudy een hoofdrol te geven in het grote toneelstuk! Dat dit de ene naar de andere grappige scene oplevert mag geen verrassing zijn.

‘Breek een been’ is een ironische uitdrukking om iemand succes te wensen net voordat hij een optreden of presentatie geeft. Voortgekomen uit het bijgeloof dat men de woorden ‘veel geluk’ niet tegen een acteur mag uitspreken, omdat wordt aangenomen dat dit het tegenovergestelde resultaat zal veroorzaken.

Na het zien van de generale repetitie is er maar één persoon die ‘Break a Leg’ gewenst kan worden en dat is de Regie-Zeur!

Er zijn drie mogelijkheden om dit 1,5 uur durende toneelstuk te bezoeken en wel op zaterdag 21 januari, zondag 22 januari en zaterdag 28 januari in de Thuishaven.

Reserveren: www.artohaastrecht.nl

Na de uitvoering van ‘Break a Leg’ gaat er gerepeteerd worden aan een musical ter ere van het 75-jarige jubileum van de toneelvereniging.

Hester van der Vlist

Theatervloeken.
Trudy met haar vriendinnen.
Afbeelding
Gehoord 1 uur geleden
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 15 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 16 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 17 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard gisteren
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00