Afbeelding
Foto: pr

Oude zilveren sieraden

Algemeen

Op verzoek van de Vereniging Oud-Linschoten (VOL) is zaterdag 14 januari kunsthistoricus Gemke Jager te gast voor een lezing over oude Nederlandse zilveren sieraden.

Jager was als directeur ruim dertig jaar werkzaam in het Nederlands Zilvermuseum te Schoonhoven. Met haar grote expertise op zilver- en museaal gebied is zij ook actief in advisering van de culturele- en museale sector. In Linschoten geeft de deskundige een lezing over zilveren streeksieraden, de karakteristieke onderdelen van het sieraad en specifieke technieken.

Drs. Jager spreekt over macht en pracht bij de boerenstand. De gecertificeerd register taxateur zilver laat aan de hand van het oude zilveren streeksieraad zien dat men zich op het platteland bewust was van status. Sieraden illustreerden niet alleen de welstand van iemand, maar kunnen ook iets zeggen over het kerkgenootschap en de streek.

Bezoekers aan de lezing zijn welkom bij de VOL-Themaochtend op zaterdag 14 januari van 10.30 tot 12.00 uur. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Locatie: Dorpshuis de Vaart, Burgemeester De Geusplein. Organisatie: De Vereniging Oud-Linschoten. Toegang: Gratis.

www.oud-linschoten.nl

Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 15 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 22 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00