De uitnodiging hangt er in alle talen,welkom bij het kerstconcert!
De uitnodiging hangt er in alle talen,welkom bij het kerstconcert! Foto: pr

Kerstconcert New Creation

Algemeen

Op zondag 11 december is er in de Ontmoetingskerk, Westsingel 2, in Oudewater een gratis kerstconcert van gospelkoor New Creation. Het thema dit jaar is ‘There is a place’, met het oog op het kerstverhaal maar ook op de vluchtelingen die er in ons land en stad zijn. De opbrengst van de collecte tijdens het concert gaat naar Tjonkie Food.

Eindelijk mag het weer, lekker zingen en kerst vieren zoals dat gebruikelijk was. Bestuursleden Hilde Muijs en Joke Weerstand hebben er veel zin in, het gratis kerstconcert van hun koor New Creation. Dit jaar met een nieuwe dirigent een wat anders samengesteld muziekcombo en met versterking van tien projectleden. “Dirigent Ad de Joode uit Dordrecht is een goede keuze geweest.” Het klikt heel goed, Ad is een vriendelijke man en hij heeft veel ervaring. Zelf begeleidt hij met piano. Daarnaast is Nico van Asdonck nieuw bij het koor voor de percussie. Maarten de Keijzer speelt synthesizer.

Er worden zeven liederen door het koor gezongen en daarnaast is er samenzang. Een van de liederen is ook het themalied ‘There is a place’. Het haakt in op de actualiteit van de vluchtelingen die er zijn, naast de betekenis die het heeft in het kerstverhaal. “We willen daarmee vertellen dat iedereen welkom is in ons hart en in ons land” zegt Joke. Er wordt ook een zelfgeschreven gedicht opgedragen door koorlid John, met de woorden ‘Maria en Jozef zwierven noodgedwongen door hun land, voor hen was geen plaats meer en zo zijn zij gestrand. In een schamele stal en dit is geen nieuws meer, het gebeurt overal en steeds weer.’

De toegang tot het concert is gratis. De opbrengst van de collecte die wordt gehouden is voor Tjonkie Food. “Elk jaar zoeken we een plaatselijk goed doel. Voedsel voor hen die het niet meer kunnen betalen is nu erg actueel, dus daarom Tjonkie Food.”

Gospelkoor New Creation is een interkerkelijk koor. En iedereen is dan ook meer dan welkom tijdens dit bijzondere kerstconcert. Luister en zing op zondag 11 december!

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 9 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 10 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 11 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 16 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 18 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00