Amos en Jabeth, de twee studenten die kunnen gaan studerendankzij een gift van de Wereldwinkel.
Amos en Jabeth, de twee studenten die kunnen gaan studerendankzij een gift van de Wereldwinkel. pr

Wereldwinkel Oudewater steunt twee Keniaanse studenten

Algemeen

Stichting Keniaproject van Teus en Leny Bos ontving onlangs een royale gift van de Wereldwinkel in Oudewater. Deze gift wordt besteed om twee studenten die opgegroeid zijn in het kindertehuis te kunnen laten studeren op de University of Eastern Africa in Kenia voor de studie computer-sience software enginering.

Bestuurslid Esther Boer vertelt dat ze heel blij zijn dat ze de twee studenten, Amos en Jabeth, zie de foto, kunnen steunen in hun studie aan de universiteit. “We krijgen regelmatig een gift van de Wereldwinkel in Oudewater maar deze keer kregen we een grotere gift. De vraag vanuit Kenia lag er al om deze studenten te ondersteunen. Normaal doen we dat niet en kunnen we dat ook niet. Maar door deze mooie gift is het wel mogelijk. We zijn er heel blij mee!”
De beide jongens groeiden op in het kindertehuis van Stichting Keniaproject van Teus en Leny Bos.

De kosten voor de basisschool zijn voor de kinderen van het tehuis altijd geregeld. “Maar nu de steun voor de vervolgstudie is echt nieuw.” De beide jongens hadden goede resultaten op de middelbare school. Als zij deze studie voltooid hebben is er een zeer grote kans op een baan, want studenten van deze studierichting zijn zeer gewild. Op basis van hun goede middelbare schoolresultaten verstrekt de overheid hen beiden een beurs. Maar daar is het collegegeld niet bij inbegrepen. Dus moest men naarstig op zoek naar een sponsor.

Werken aan een goede toekomst

“We zijn heel blij dat de Wereldwinkel zo’n mooi bedrag onverwachts ter beschikking heeft gesteld.”
Amos en Jabeth kunnen zo werken aan een goede toekomst, hetgeen zowel past in de doelstellingen van het Keniaproject als van de Wereldwinkel.

Stichting Keniaproject van Teus en Leny Bos is dankzij een gemotiveerd bestuur doorgegaan met de hulp in Kenia. “De continuïteit van het werk in het kindertehuis gaat gelukkig gewoon door.” Vanwege de coronacrisis kon een bezoek aan het kindertehuis helaas een aantal jaren niet plaatsvinden. “Maar we hopen nu zo snel mogelijk weer te gaan. In het kindertehuis zelf zijn gelukkig geen coronabesmettingen geweest. Maar de situatie en beperkingen waren in Kenia vergelijkbaar met de onze, alleen was alles veel minder goed geregeld.”

Esther Boer benadrukt nog eens hoe dankbaar ze zijn met de steun van de Wereldwinkel.
“Heel bijzonder dat deze winkel aan ons denkt en deelt van hun opbrengst.”

Margreet Nagtegaal

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 2 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 3 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 4 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 5 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 5 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 8 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 10 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 13 uur geleden