Het was een drukte van jewelste op de springkussens.
Het was een drukte van jewelste op de springkussens. pr

Springkussen Festival Oudewater een zonnig feestje

Algemeen

Voor het eerst in haar bestaan organiseerde Rope City Events op zaterdag 17 september een Springkussen Festival voor kinderen. Het bleek een groot succes met zeker 250 kinderen die naar hartenlust op de grote en mooie springkussens hun energie kwijt konden en een middag veel plezier beleefden. Voor de ouders was er een drankje te verkrijgen en door een uitbundig zonnetje precies tijdens de tijden van het festival werd het groot succes.

De vooruitzichten van het weerbericht waren aanvankelijk niet helemaal zoals de organisatie zich had gewenst. De zes jonge mensen, Jesse Overbeek, Bibian ter Burg, Charyse Dijkstra, Rogier Duits, Ronald Spruit en Anissa de Korte, die achter het idee van Rope City Events zitten, hadden daarover wel wat zorgen. Er was een stevige wind voorspeld, van windkracht vier, terwijl met windkracht vijf het niet meer is toegestaan grote springkussens te plaatsen in de buitenlucht. Daarnaast liet buienradar onheilspellende regenbuien zien. Maar wat een geluk. Kort na de begintijd om 12.00 uur scheen het zonnetje uitbundig. De wind bleef windkracht vier en soms had een springkussen de neiging van de grond te komen, maar kon vakkundig steviger worden verankerd. Geen vuiltje aan de lucht. Tot aan het eind om 17.00 uur scheen heerlijk de zon. Dat maakte dat de veel kinderen, zo’n dikke 250 in totaal, in het weiland rondliepen in shirtjes en korte broeken.

Vijf evenementen per jaar

Het Springkussen Festival is mogelijk gemaakt door de inzet van de jongeren van Rope City Events. Zij bestaan inmiddels negen jaar en hebben als missie om evenementen te organiseren voor groepen in de samenleving waarvan zij denken dat er meer voor gedaan kan worden. Dat kan voor zowel de ouderen als de jongeren. Ze doen ongeveer vijf evenementen per jaar. Deze keer hadden ze de kinderen van de basisschoolleeftijd op het oog met iets nieuws, een springkussenevenement.

Op een terrein tegenover de Bogro kregen ze alle ruimte en medewerking van veel bedrijven om dit festival plaats te laten vinden. “Zonder de hulp en sponsoring van al deze bedrijven zouden we het niet kunnen doen,” zegt Anissa de Korte, één van de leden van Rope City Events.

In het programma hadden ze ook nog een wedstrijdje bedacht voor het grote stormbaanspringkussen. “Dat gaf even een leuk competitief element waar zo’n vijftig kinderen aan hebben meegedaan. Met een stopwatch stonden we bij de baan en na tien minuten was de prijsuitreiking. Erg leuk!”

Alles verliep geheel naar wens zonder incidenten. “We hadden het ons niet beter kunnen wensen.” Er waren slechts drie pleisters nodig, en iedereen had het reuze naar de zin. Er was muziek en ruim honderd ouders vermaakten zich ook terwijl de kinderen speelden. Tijdens de evaluatie in de avond was Rope City dik tevreden. Ze hopen het volgend jaar weer te kunnen doen.

In oktober staat in ieder geval het Oktoberfest al op de planning. De entreekaarten zijn daarvoor al uitverkocht. Aan enthousiasme en gemotiveerde jongeren ontbreekt het in ieder geval niet bij Rope City Events.

Margreet Nagtegaal

Een deel van de jongeren van Rope City Events.