Collectant Stichting de Mantelmeeuw komt bij u aan de deur.
Collectant Stichting de Mantelmeeuw komt bij u aan de deur. De Mantelmeeuw

Collecte voor hospice De Mantelmeeuw

Algemeen

De Mantelmeeuw-collecte komt er weer aan. Deze week wordt tot en met zaterdag 27 augustus gecollecteerd voor De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg door vrijwilligers). Tientallen collectanten gaan die week met een collectebus huis-aan-huis op pad in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Linschoten.

Dit jaar kan opnieuw via een QR-code op de collectebus gedoneerd worden. Dat is makkelijk voor de (steeds grotere groep) mensen die geen contant geld meer in huis heeft.
Voor haar financiering is De Mantelmeeuw voor het grootste deel afhankelijk van giften, donaties en sponsoring.

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden ondersteunt mensen in de laatste fase van hun bestaan. Met hulp van goed getrainde vrijwilligers kunnen mensen die terminaal zijn op een waardige en persoonlijke manier afscheid nemen van het leven. Steeds meer mensen maken gebruik van het hospice. Dat betekent dat er vooruit gekeken moet worden richting de toekomst. Het huidige hospice groeit uit haar jas en de stichting is op zoek naar een nieuwe locatie. De opbrengst van de collecte zal daarom zeker een goede bestemming krijgen. Als het nieuwe pand er eenmaal is, kan de stichting het gelde extra goed gebruiken.

Ook thuiszorg door vrijwilligers

Hulp aan stervenden door vrijwilligers van De Mantelmeeuw is er niet alleen in het hospice aan de Meeuwenlaan, maar juist ook - wat mensen die gaan sterven vaak graag willen - thuis. Niet iedereen weet dat De Mantelmeeuw-thuiszorgvrijwilligers terminale patiënten en hun mantelzorgers ook thuis kunnen ondersteunen. De Mantelmeeuw besteedt veel aandacht aan die bijzondere vorm van thuiszorg.

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 2 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 3 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 4 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 4 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 5 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 8 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 10 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 13 uur geleden