Afbeelding
pr

Expositie ‘portretten’ van Marian de Jong

Algemeen

De komende drie maanden is de tijdelijke gastexpositie plek in Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat gevuld met werken van de Montfoortse schilder Marian de Jong.

Marian de Jong is al 35 jaar een getalenteerd Montfoorts schilder. Marian: “Ik vind het leuk om emoties vast te leggen. Gezichtsuitdrukking zoals vrolijkheid of iemand die in gedachten is verzonken. Ik heb vooral een fascinatie voor de ogen. Die moeten sprekend zijn.”

Marian heeft zo’n vijftien grotere werken meegenomen naar De Knoperij. Een plek die zij zelf goed kent. Ze is als gastvrouw van het stadsmuseum hier vaak op vrijdagmiddag te vinden.

Marian vervolgt: “Ik ben begonnen met aquarelleren. Nu werk ik meestal met acryl of olieverf. Ik hou ervan om verschillende technieken te gebruiken. Het liefst maak ik kleurrijke grote werken.”

Marian verklapt dat ze speciaal voor deze tentoonstelling een bekende Montfoortenaar in een bijzondere pose heeft geportretteerd. Wilt u weten wie? Kom dan kijken in het stadsmuseum.

Stadsmuseum De Knoperij is open op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.