Laatste instructies van de coach.
Laatste instructies van de coach. Gerard van Hooff

Six2Six herleeft bij FC Oudewater

Algemeen

Tweemaal achtereen werd niet alleen de voetbalcompetitie verstoord door corona, ook de afsluiting van het voetbalseizoen met het Six2Six-toernooi vond geen doorgang. Dit seizoen keerde het voetbalspektakel in volle hevigheid terug. Voor de vijfde keer onder verantwoordelijkheid van de fusieclub Oudewater nadat eerder de voetbalvereniging Oudewater-OVS het jaren achtereen gekoesterd had.

De belangstelling voor deze jaargang was zo uitgebreid dat niet alle inschrijvers konden worden toegelaten. Vanuit de hele regio werden 42 zestallen voorzien van de nodige wisselspelers ingeschreven voor de categorieën recreatievoetbal, prestatievoetbal en meidenvoetbal. Vier vrijdagavonden lang konden 42 teams aan de bak onder leiding van geselecteerde scheidsrechters.

Derde helft

Voor wie het voetballend niet tot een succes weet te maken is er altijd nog de derde helft, want ook die kent zijn kampioenen. Het aanvangstijdstip van de afsluiting is 23.00 uur en om 01.00 uur gaat het licht uit. Ook trekt de discjockey van dienst er dan de stekker uit. Waar ooit spelers in een geleend of bijeengescharreld tenue de grasmat betraden, is er heden ten dage sprake van professionele outfits al dan niet voorzien van reclame-uitingen van bedrijven, kortom, alles ziet er gelikt uit.

Organisatie

Verantwoordelijk voor een foutloos verloop van het gehele toernooi is de organisatiecommissie waarin de taken verdeeld zijn op basis van vaardigheden. Zo tekenen Jeroen Boere en Sander Boere voor het strakke speelschema, is Niels Mastwijk verantwoordelijk voor de fysio, verzorgen John Rietveld en Anton van der Neut de opstallen en berust de supervisie bij Annie van Leeuwen. Hoofdsponsor dit jaar is Bogro en de inwendige mens treft Kraan Vleesservice aan om bij het onvermijdelijke biertje de honger te stillen. Is er tegenwoordig langs de lijn wel het een en ander te horen en te zien wat tot de categorie ‘onvertogen’ behoort, tijdens dit voetbalgebeuren hoort dat er gewoon niet bij. Plezier voert de boventoon. Nog twee vrijdagen te gaan.

Gerard van Hooff

Afbeelding
Eigenlijk geen tijd voor foto.
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 3 minuten geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 4 uur geleden
Sorry, die duw in de boarding was ietsje te fors(wel een blessure en een wissel voor Thomas Hoogenboom)
FC Oudewater laat duur punt liggen in slotfase 6 uur geleden
Een grutto op Het Beloken Land, in een plas drasgebiedje, waar hij zich goed thuis voelt.
Lezing 'Weidevogelwellness Het Beloken Land' 7 uur geleden
Het is weer gelukt een prachtig en 'voor-ieder-wat'-programma te maken voor Koningsdag.
Koningsdag in Oudewater 21 uur geleden
Afbeelding
Uit het leven gegrepen 22 apr, 12:00
Afbeelding
Opbrengst Reuma collecte 2024 22 apr, 09:00
Afbeelding
Comité 4 en 5 mei Oudewater zoekt meedenkers 21 apr, 19:00