pr

BuurtAED-actie in Blokland van start

Blokland in Montfoort start een actie om geld op te halen voor een AED (Automatische Externe Defibrillator) in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen.

Initiatiefnemers van de acties zijn de zussen Coby en Thea Vergeer: “We willen een AED ophangen en deze aanmelden bij HartslagNu. Zo’n openbaar beschikbare AED vergroot de levenskans van mensen die een hartstilstand krijgen. Dit kan iedereen overkomen. Veel mensen hebben van dichtbij meegemaakt dat in zo’n situatie elke seconde telt. We vragen hiervoor donaties aan buren en aan Montfoorters die graag een ommetje maken door Blokland: fietsend, wandelend of rennend. Wij zorgen er voor dat straks de AED altijd paraat is en daarmee vergroten we de veiligheid van de buurt.” Een eerste grote donatie (931 euro) is gedaan door Philips als leverancier. De dames willen nog 1.629 euro inzamelen. “Met zijn allen moet dat lukken! We installeren daarna de AED op een plaats die voor iedereen toegankelijk is.”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

De dichtstbijzijnde AED

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 25.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland meer dan 20.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er bijna 15.000 dag en nacht beschikbaar zijn.
Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke zes-minutenzone.
Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl.
Doneren voor Blokland Montfoort? Dat kan ook op Buurtaed.nl.
Zoek de actie Blokland Montfoort op en klik op ‘Doneer nu’.
Met ideal kan een donatie overgemaakt worden.

Meer berichten