Wilfred Kemp en Sander Bus voor het huisje vanMargriet den Hartog die zelf liever op de achtergrond blijft.
Wilfred Kemp en Sander Bus voor het huisje vanMargriet den Hartog die zelf liever op de achtergrond blijft. Sjoukje Dijkstra

Bewoners Waardsedijk Montfoort boos over ongeoorloofd vrachtverkeer

Algemeen

Een drietal bewoners aan de Waardsedijk in Montfoort hebben de handen in een geslagen om op te staan tegen aannemer Van Baaren. De aannemer in kwestie laat vanaf begin mei zo’n tien vrachtwagens per uur (zwaarder dan 15 ton) passeren over de Waardsedijk zonder vergunning. Het vrachtverkeer rijdt af en aan richting de bouwlocatie van het Oranje Bolwerk, het appartementencomplex dat tegen het centrum van Oudewater wordt gebouwd. Van de gemeente Montfoort eisen ze dat er gehandhaafd wordt. Gemeente Montfoort heeft hierop nu laten weten de bewoners te steunen, en in gesprek te zijn met de aannemer en gemeente Oudewater.

De bewoners zijn erg verbolgen, omdat het vrachtverkeer voor gevaarlijke situaties zorgt voor fietsers en wandelaars. “De vrachtwagens zouden met maximaal één vrachtwagen per uur langskomen. Beloofd was dat ze elkaar niet zouden passeren. Dat gebeurde geregeld, waarbij een van de vrachtwagens achteruit moest door de berm”, aldus een van de bewoners, Sander Bus. Buurman Wilfred Kemp, die ook aan de Waardsedijk woont vertelt over een buurvrouw, wiens man in Oudewater in De Wulverhorst woont. “Ze ging altijd op de fiets, maar durft dat niet met de vrachtwagens die voorbij denderen. Ze is nu beperkt in haar bewegingsvrijheid en moet voor haar bezoekjes aan haar man de SWOM inschakelen.”

Bovendien zorgde het zware vrachtverkeer ervoor dat het bekende huisje van Margriet den Hartog (Waardsedijk 4) inmiddels helemaal schuin is gezakt. Ook zitten er scheuren in haar muren, die er voorheen nog niet in zaten. Margriet die al 52 jaar in het huisje woont, zal desondanks haar huisje niet zomaar verlaten. “Waar moet ik naar toe?” Scheuren heeft ze al geprobeerd te dichten. “Het gaat toch tochten in het huis.” Ze vertelt dat ze sinds begin mei minimaal een keer per week de glazen in de kast naar achteren moest schuiven.

Duidelijke afspraken

Een paar dagen voor het vrachtverkeer langs zou komen, ontvingen de bewoners een brief van de aannemer in de bus. Te laat om echt actie te ondernemer. Toch lichtten ze de gemeente in, die afgelopen vrijdag liet weten dat de aannemer voorlopig niet meer over de Waardsedijk zal rijden met zwaar vrachtverkeer. Een woordvoerder van gemeente Montfoort liet weten: “Het grondtransport is inmiddels achter de rug. De aannemer en de gemeente Oudewater zijn aangesproken dat zij ontheffing hadden moeten aanvragen voor transport met vrachtwagens zwaarder dan 12 ton. De gemeente ziet deze aanvraag tegemoet. Voor alle toekomstige transporten met vrachtwagens zwaarder dan 12 ton gaat de gemeente Montfoort duidelijke afspraken maken met de aannemer en gemeente Oudewater. Daarbij betrekken we ook de Montfoortse bewoners aan de Waardsedijk. Als de aannemer bij toekomstige zware transporten de afspraken niet nakomt, dan zal de gemeente de ontheffing intrekken.”

Sjoukje Dijkstra

Het huisje van Margriet den Hartog heeft scheurengekregen in de muren door het zware vrachtverkeer.
Het verbodsbord voor zwaar vrachtverkeeraan het begin van de Waardsedijk in Montfoort
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 8 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 9 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 10 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 13 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 15 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes 18 uur geleden
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00
Lopers komen aan bij 't Kruispunt.
Bevrijdingsvuur in Linschoten 7 mei, 18:00