<p>Het logo voor het IJsselconcert zoals ontworpen door Riëtte van Lint.</p>

Het logo voor het IJsselconcert zoals ontworpen door Riëtte van Lint.

IJsselconcert presenteert nieuw logo

Na drie jaar is de knoop doorgehakt: voor het IJsselconcert dat als onderdeel van het IJsselweekend zal plaatsvinden aan de IJssel in Montfoort op 17 juni is een logo gekozen. Acht mensen stuurden na een prijsvraag hun ontwerpen in voor een IJsselconcert-logo. De winnaar is Riëtte van Lint, oud-leerkracht van de Heeswijkschool.

De subtiele verwijzing van de muzieknoot naar de klassieke muziek, vond de jury - bestaande uit Harry van Koedijk namens STAM en Liz den Ouden namens Lions ‘t Stigt - aansprekend. Ook de kleurstelling en uitstraling vonden zij perfect passen bij het IJsselconcert. Riëtte reageerde verrast op het bericht dat zij gewonnen had: “Ik had er totaal niet meer op gehoopt. Toch leuk dat het na drie jaar weer georganiseerd gaat worden en mijn logo uiteindelijk gekozen is.”

Riëtte wint een diner of tapas-arrangement voor vier personen tijdens het IJsselconcert. “Dat is een mooie prijs!”, zegt ze. “Ik was al van plan om te gaan met vrienden, dus dat komt heel goed uit. Ik vraag nog even na of we al iets geboekt hadden. Het is ontzettend leuk dat er een klassiek concert op het water gegeven wordt. Dat heb ik altijd al willen meemaken in Amsterdam, maar nu gewoon op een ereplek in Montfoort!”

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten