Afbeelding
pr

Cultureel Montfoort weer van start

Algemeen

In oktober 2021 moest Cultureel Montfoort na slechts één drukbezochte Cabaretpoel de geplande activiteiten alweer afbreken in verband met de oplaaiende coronapandemie. De gehele culturele sector krabbelt na twee rampjaren inmiddels weer heel langzaam op. Voor Cultureel Montfoort stonden voor april en mei nog drie activiteiten op het programma. De eerste daarvan vond zondag 24 april jl. plaats in het St. Josephgebouw te Montfoort.

De bezoekers genoten van de gelouterde muzikanten van de Dixie Six All Stars, die bekende en minder bekende nummers uit hun brede repertoire van Dixieland, New Orleans Jazz en Swing ten gehore brachten. Hierbij bespeelden zij een breed scala van muziekinstrumenten zoals trompet, trombone, banjo, gitaar, altsax, contrabas en drums. Niet verwonderlijk dat dit sextet een graag geziene gast is bij grotere jazzclubs. Tijdens het optreden werden de muzikanten dan ook beloond met veel applaus en na afloop stelden meerdere bezoekers dat de thuisblijvers deze middag veel gemist hadden.

Gelukkig kan men in de maand mei alweer dichtbij huis genieten van nog twee activiteiten van Cultureel Montfoort. Op zaterdag 7 mei komt de alom bekende muzikale cabaretier en stand-up comedian Roel C. Verburg naar Montfoort en het theaterseizoen 2021/2022 wordt op zaterdag 21 mei afgesloten in de muziekstijl van de nozems en de hippies met de Sixties Revolution Liveshow. Meer informatie via www.cultureelmontfoort.nl

Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 19 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 20 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 23 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht gisteren
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 16 mei, 10:00
Afbeelding
Dertien mei 16 mei, 09:00