Afbeelding

Gelijkspel voelt als verlies

Algemeen

FC Oudewater - Aarlanderveen 3 - 3

Altijd lastig die tegenstander uit Aarlanderveen, hoewel slechts één speler in dit team daadwerkelijk uit het dorp komt. In feite bestaat het eerste elftal uit louter ‘huurlingen’. Het werd bij tijd en wijle een vermakelijke wedstrijd met veel hoogte- en dieptepunten. Het werd de wedstrijd van het competitiedebuut van A-junior Kick van Zuijlen, maar ook de wedstrijd van de gemiste kansen.

De eerste vijf minuten waren vooralsnog voor de bezoekers die hun tegenstanders danig aan het schrikken brachten. Geleidelijk aan namen de Oudewaternaren het heft weer in handen, maar als zo vaak de afgelopen periodes, ontbrak het de gastheren aan een echte killer. Een kans en dan ook gelijk een doelpunt was wel weggelegd voor pupil van de week Mees Koffeman. Iets waar zijn vader nog een puntje aan kan zuigen. Oudewater moest het vandaag zonder een aantal sterkhouders doen. Venhof, Van den IJssel en Griffioen, de complete voorhoede dus, konden niet aantreden en Niek Sluijs moest op de bank beginnen, herstellend van een blessure.

Driemaal is scheepsrecht

Vijf minuten lang joegen de ‘Veners’ hun tegenstanders de schrik dus op het lijf. Diverse pogingen werden echter verstoord door de Oudewaterse verdedigers. Hierna kwam het initiatief bij de gastheren te liggen, die drie hoekschoppen op rij mochten nemen. Bij nummer drie was het prijs; Ivo Anbergen kopte de bal door naar het kopgrage hoofd van Willem La Lau; 1-0 in de 11e minuut. Een foutieve spelhervatting van de Oudewaterse doelman veroorzaakte even paniek in de gelederen, maar dit werd snel opgelost. Een mooie pass van Tim Goes op Sven Rietveld was de inleiding tot het tweede Oudewaterse doelpunt. De maker, Wouter van Sprundel, terug van heel lang weggeweest, nam dus de 2-0 voor zijn rekening (20ste min.) Tom Nouwens zag een paar minuten later zijn vrije trap van richting worden veranderd door een tegenstander en kon zijn armen omhoogsteken; een onverwachte meevaller; 2-1 (23ste min.) Luca Janszen scoorde uit het niets de 2-2. Niemand zag hoe het precies ging, maar hij telde wel.

Rumoerige tweede helft

Met twee gevaarlijke corners stichtten de bezoekers het nodige gevaar voor het doel van Meuleman. De enige echte ‘Vener’, Jorn Poelwijk, liep echter op halve kracht rond, de pijntjes verbijtend werkte hij hard om zijn stempel te drukken. Een lob op afstand van Nouwens had een beter lot verdiend alsmede de kopbal op de lat van Oudewaternaar Willem La Lau die naar beneden stuiterde. Het ontbreken van doellijntechnologie deed Oudewater de das om. Niek Sluijs had inmiddels de geblesseerde Appels vervangen en onder nummer 34 was bij Aarlanderveen Junior Sonowo in het veld verschenen. Invaller Sebastiaan Evers tekende met zijn eerste doelpunt, een uiterst fraaie kopgoal, voor de 3-2 en weer uit het niets scoorde Van der Straaten de 3-3. Diverse scrimmages voor het doel van Aarlanderveen zorgden nog voor de nodige spanning. Het uiteindelijke gelijke spel deed de ranglijst onder koploper Oudewater danige veranderingen ondergaan.

Fantastische Rot-avond in de soos gisteren
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 apr, 09:00