Texelteam is dolblij met het winnen van de gouden curlingsteen.
Texelteam is dolblij met het winnen van de gouden curlingsteen. Sjoukje Dijkstra

Texelteam uit Oudewater gaat er vandoor met de gouden curlingsteen

Algemeen

Een paar weken geleden begon het curlingtoernooi met 88 teams. Zaterdagavond werd er in een zinderende finale gestreden tussen de twaalf overgebleven teams voor de winst van de Curling Cup Montfoort en de gouden curling steen. Dat uiteindelijk het enige team uit Oudewater er vandoor ging met de gouden curling steen was opvallend. Zelf hadden ze het ook niet verwacht. Martijn Voorbach zegt: “We merkten wel dat we de tactiek goed op orde hadden en op cruciale momenten geluk hadden met wat foutjes van de tegenstander.”

Het team bestaande uit Edward Oorschot, Marco Hoogenboom en Eric Sangers en invallers Frans Oosterlaken, Jeroen Boere en Gerben van Groeningen, noemde zich Texelteam met een reden: “Omdat we als vriendengroep vanaf eind jaren ‘80 een keer of zeven op vriendenweekendje naar Texel gingen. Daarna zijn we ieder jaar nog steeds met dezelfde groep her en der door Nederland weekenden weggeweest. We zijn nog steeds met dezelfde groep, die ontstaan is vanuit het voetbal. We speelden allemaal bij Unio.”

Met curling was Texelteam al bekend. “Dat hebben we een aantal jaar gedaan op de ijsbaan in Oudewater. Het is superleuk om te doen en ook nog iets wat we als 50’ers fysiek aan kunnen. Zo kwam het dat we ons in december hebben opgegeven. Het was superleuk om te doen. Dit keer met echte curlingstenen. We speelden eerder met fluitketels.”

De sport an sich vinden ze fantastisch: “Het is zo’n leuke sport, waarbij de laatste steen als ‘de hamer’ nog alles kan veranderen. Dat gebeurde bij ons in de halve finale toen we met 12-10 achterstonden. Met de allerlaatste steen wonnen we er drie punten bij en hadden we gewonnen.”

Martijn zegt erg te spreken te zijn over de organisatie van STAM en de IJsclub. “De locatie bij boer Hans was ook erg mooi. En over de tegenstanders gesproken: het was een geweldige sportieve en gezellige sfeer. Zonder enige wanklank. Echt superleuk!”

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 11 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 12 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 13 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 16 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 18 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 20 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 21 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 17 apr, 19:00