Afbeelding
pr

Paasconcert Harmonie Amicitia

Algemeen

Een week voor Pasen, op zondagmiddag 10 april, kunt u genieten van een bijzonder paasconcert in het Fulco theater in IJsselstein. Harmonie Amicitia uit IJsselstein brengt dan een zeer gevarieerd Paasconcert waaraan diverse solisten en het kinderkoor van de Zangschool uit Utrecht meewerken. Een aanrader voor iedereen die in de stemming wil komen voor Pasen en houdt van toegankelijke symphonische muziek.

De leden van Amacitia komen niet alleen uit IJsselstein. Het uit 55 leden bestaande orkest bestaat voor een belangrijk deel uit musici van buiten de stad zoals: Oudewater, Linschoten, Montfoort en Woerden. Amicitia speelt een gevarieerd repertoire, uiteenlopend van oorspronkelijke muziek voor harmonieorkest, bewerkingen van musicals/filmmuziek tot bewerkingen van het symfonisch repertoire. Voor de kenners; Harmonie Amicitia streeft ernaar om het niveau van de zogenaamde ‘Eerste Divisie’ van amateurorkesten te houden. Harmonie Amicitia staat onder leiding van dirigent Jos Schroevers. Sinds februari 2020 heeft hij de leiding over het orkest.

Amicitia opent het concert met een romantische Paasouverture. Een ouverture waarin kerkelijke en heidense elementen van het Paasfeest, mysterieus en feestelijk worden gecombineerd. Amicitia speelt daarnaast ‘el arca de Noé’ van Oscar Navarro González. U zult de dieren en sferen in dit geweldige stuk zeker herkennen. Amicitia werkt voor het Paasconcert samen met diverse solisten zoals Tamar Niamut - sopraan, Lineke Lever - piano en Oihana Aristizabal Puga - cello en het kinderkoor van de Zangschool Utrecht, dat een belangrijke bijdrage heeft in de uitvoering het slotstuk van het concert. De solisten laten ook werken uit hun eigen repertoire horen en treden samen op. Zo kunt u genieten van cello en piano in ‘Les Rameaux’ (’Palm Branches’) van Jean-Baptiste Fauré. Hij componeerde dit stuk speciaal voor Palmpasen en de stille week. Het Paasconcert beleeft zijn finale met de Symfonie nr 4 van Johan de Meij. Amicitia speelt dit werk met de medewerking van de solisten. Deze ‘Symfonie van de liederen’ bestaat uit zes delen en wordt uitgevoerd door orkest, piano, cello, sopraansolo en kinderkoor.

Mis dit concert niet! Het Paasconcert is op zondagmiddag 10 april, aanvang 14.30 uur in het Fulcotheater. Kaartverkoop 22,50 (inclusief pauze drankje).
Reserveren kan online via het Fulco theater: www.fulcotheater.nl

Afbeelding
Foto: EHA&DOOR architecten.
Bouwkosten nieuwe gemeentehuis vallen hoger uit 48 minuten geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 3 uur geleden
Het treintje is er ook weer. Dit maal helemaal gereviseerd.
Stadspark Montfoort weer ééndaags pretpark voor de regio 17 uur geleden
Drie generaties turnvrouwen.
Drie generaties in de turnwereld 18 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Jaarmarkt voor de 48ste keer 19 uur geleden
Afbeelding
Ga je mee ...... tijdens de jaarmarkt naar de gezamenlijke kerken 22 uur geleden
Afbeelding
Draai aan het rad op de jaarmarkt in Haastrecht 22 uur geleden
opties m.b.t. de tweede Haastrechtse Brug
Inloopbijeenkomst: 'Tweede Brug in Haastrecht' gisteren