Lavinja Sleeuwenhoek, Jan de Vrij en Ellen Hogerwerf
Lavinja Sleeuwenhoek, Jan de Vrij en Ellen Hogerwerf Miranda van der Vlist

Uitreiking duimpjes omhoog door Sportcafé Krimpenerwaard

Algemeen

Team Sportservice Krimpenerwaard en de Gemeente Krimpenerwaard organiseerden op donderdag 17 maart samen het ‘Sportcafé Krimpenerwaard’. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek was namens de Gemeente Krimpenerwaard aanwezig. Uniek Sporten Uitleen, een manier om ook de gehandicapte medemens aan het sporten te krijgen, kwam aan bod, terwijl er ook o.a. vrijwilligers en topsporters in het zonnetje gezet werden.

Sporten met een handicap: Uniek Sporten Uitleen

Via de rode loper en een boog van ballonnen werden we verwelkomd in Concordia. Door de ballonnenboog was het een uitdaging voor spreekster Nieske Spears, zelf met een handicap, om de zaal binnen te komen. De spreekster kon hier hartelijk om lachen vertelde zij, aangezien dit een goed punt was om aan te stippen bij alle sportverenigingen: ‘Kunnen mensen met een handicap uw accommodatie goed betreden?’

Nieske vertelde over Uniek Sporten Uitleen vanaf 21 maart: “Sport en bewegen houd je fit en het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking, binnen de deelnemende gemeentes, sporthulpmiddelen kunnen uitproberen door sporthulpmiddelen beschikbaar te stellen, de drempel letterlijk en figuurlijk zo laag mogelijk te houden.”

De Uniek Sporten Uitleen wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Sportakkoord van de deelnemende gemeenten en is drie jaar beschikbaar in een Gemeente. Het sportakkoord werd gepresenteerd en er bleek nog voldoende budget - 30.000 euro - om te besteden in de Krimperwaard. Wie nog ideeën heeft kan ze inbrengen; het doel is: ‘iedereen kan sporten en scoren!’. De financiële drempel kan weggehaald worden.

Vrijwilligers bedankt

Vrijwilliger zijn betekent ook een beetje egoïsme; voor jezelf met plezier een waardevolle taak vervullen, aldus Henny Offerman, zestig jaar lid van VV Dilettant Krimpen a/d Lek.

Uit Haastrecht kregen Ron de Ruiter en Manon van Vliet (VCH, volleybalclub Haastrecht) een duimpje omhoog - een beeldje dat het compliment zichtbaar maakt - en een bos bloemen. Uit Stolwijk ontving Henriette Both (25 jaar lid) een attentie voor al haar inspanningen en vrijwilligerswerkzaamheden voor volleybalclub Dosko. Beide volleybalteams kunnen nieuwe leden gebruiken, wilden ze nog even kwijt.

Twee actieve vrijwilligers voor de voetbalclub uit Bergambacht werden hartelijk bedankt voor hun inspanningen voor hun club.

De heer De Graas was er namens de stichting VOB aanwezig. Trots vertelde hij over alle vrijwilligers die actief zijn bij zwembad Natuurlijk De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk.

Ook Mohammed, die al 25 jaar aan zo’n honderd leden kickboksles geeft in Schoonhoven werd verrast met een duimpje omhoog.

De familie Speksnijder heeft inmiddels alle elf speurtochten die georganiseerd werden door Team Sportservice Krimpenerwaard gevolgd. Hiervoor ontvingen zij een bloemetje.

Wie er nu ook nog eens zin krijgt in een speurtocht kan er een downloaden via www.krimpenerwaardactief.nl/de-speurtocht-2022

Teamfit: de derde helft verdwijnt nooit helemaal

Er werden ook tips voor sportverenigingen gepresenteerd, omdat gezondheid meer is dan sporten. Bewustwording door middel van een rook- en alcoholbeleid en het beperken van suiker en vette producten zijn belangrijke thema’s waarbij sportverenigingen kunnen helpen, al werd de zaal weer gerustgesteld met de opmerking dat de derde helft nooit helemaal zal verdwijnen.

Topsporters gehuldigd: Stefan de Vrij en Ellen Hoogerwerf

Stefan de Vrij’s vader, Jan de Vrij, nam de bloemen namens zijn zoon in ontvangst. Stefan de Vrij is gestart met voetballen bij Spirit in Ouderkerk a/d IJssel: “Hier in Ouderkerk is alles begonnen, hele zaterdagen was ik te vinden bij de sportclub”, aldus Stefan de Vrij via een videoverbinding. Er is een ‘Stefan de Vrij’-toernooi dat jaarlijks plaatsvindt in juni. Vader Jan de Vrij haalde herinneringen op aan juni 2014 toen Stefan zijn eerste doelpunt (kopbal) bij Oranje tegen Spanje scoorde. “Dan ben je trots als vader”, liet hij weten. Daarnaast roemde hij Stefan om zijn persoonlijkheid en stabiele karakter. Na transfers van Feyenoord en Lazio, speel hij nu bij Inter Milaan.

De Nederlandse roeiploeg vrouwen, vier zonder, wonnen bij de spelen in 2021 een zilveren medaille. Ellen Hogerwerf uit Haastrecht zat in deze roeiploeg. Ze vertelde over deze fantastische prestatie: “De roeiploeg wist wat hun te doen stond en er waren mogelijkheden voor goud; het vertrouwen in elkaar was groot. Toen we net achter Australië finishten was mijn eerste reactie wel, shit geen goud! Nu is dat gevoel afgezwakt en denk ik, leuk dat zilver gelukt is!”

Het waren bijzondere zomerspelen door de coronamaatregelen die ook daar waren. Ellen’s familie en vriend konden niet mee naar de Spelen. Om 3 uur ‘s nachts was de hele familie bij elkaar op de Steinsedijk in Haastrecht om de race live via televisie te volgen! Het gejuich moet vast in de verre omtrek te horen geweest zijn. Ellen was zo vriendelijk om haar Olympische medaille mee te nemen, heel bijzonder om deze flinke Olympische medaille in het echt te zien. Leuk om te ervaren hoe trots Ellen’s ouders in Concordia naar hun dochter keken!

Team Sportservice Krimpenerwaard moedigt alle verenigingen aan om zich vrijblijvend aan te melden om hun sport / beweegaanbod te promoten op Krimpernerwaardactief.nl. Het is fijn als het aanbod sportactiviteiten van de Krimpenerwaard zoveel als mogelijk gecentreerd is.

Hester van der Vlist

Afbeelding
Afbeelding
Vrijwilligers ontvangen duimpje omhoog.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 12 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 14 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 17 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00