Afbeelding

Gemeente Krimpenerwaard regelt noodopvang vluchtelingen Oekraïne

Algemeen

De situatie in Oekraïne vraagt om snel handelen. Vluchtelingen komen naar ons land, op zoek naar onderdak. Het is een taak van de gemeente om te zorgen voor noodopvang. De gemeente Krimpenerwaard heeft in korte tijd veel verschillende locaties onderzocht. Uiteindelijk blijkt locatie De Meent in Schoonhoven het meest geschikt als noodopvanglocatie.

Burgemeester Pieter Paans: “Ik ben enorm blij dat de gemeente Krimpenerwaard ruimte biedt aan mensen die alles achter zich hebben moeten laten. We voelen ons verbonden en solidair met Oekraïne en haar inwoners. Daarom zetten we ons in om hen zo goed mogelijk in onze gemeente op te vangen. Ik ben dankbaar dat het ons is gelukt op zo’n korte termijn een noodopvang te realiseren.”

De locatie De Meent biedt ruimte aan honderd vluchtelingen. Met deze tijdelijke noodopvang, voorziet de gemeente in een eerste behoefte. Vanwege het tijdelijke karakter, is de gemeente ook op zoek naar langdurige opvangplekken. Dit vereist een goede en zorgvuldige voorbereiding. Gebruikers van De Meent zijn op de hoogte gebracht dat De Meent vanaf maandag 14 maart wordt ingericht als noodopvang. De gemeente gaat samen met de gebruikers op zoek naar een alternatieve locatie voor hun activiteiten.

Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 8 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 9 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 10 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 15 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 17 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 18 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00