Met elkaar hard gewerkt aan de opbrengst voor Oekraïne.
Met elkaar hard gewerkt aan de opbrengst voor Oekraïne. Mireille van der Ham

Schaatsenrijders zetten zich in voor Oekraïne

Algemeen

Onder verschillende bewoners van de Schaatsenrijder in de wijk Bos en Water te Haastrecht groeide sterk de behoefte hulp te bieden aan de slachtoffers in Oekraïne. Zondag 6 maart plaatsten ze een oproep in de buurtapp en enthousiast werd hieraan gehoor gegeven.

“Zet traditioneel een beer voor je raam als je een klusje hebt, statiegeldflessen hebt of geld wilt doneren.” Deze zin werd gebruikt in de oproep aan de buren van de laatst gebouwde wijk in Haastrecht. De beren verschenen voor de ramen en de kinderen (en wat ouders) konden aan de slag. Auto’s werden gewassen, banden opgepompt, glaswerk weggebracht en statiegeldflessen werden ingezameld.

Het prachtige weer en het enthousiasme van de kids zorgde voor een hoop gezelligheid.

“Voor de kinderen een mooie uitlaatklep omdat ze ook onmacht voelen over de situatie”, was voor vele ouders een heel herkenbare uitspraak van een initiatiefneemster.

Opbrengst

Naast de klusjes waar de kinderen hun steentje aan konden bijdragen deed een andere bewoner een oproep voor hulpgoederen, die namens de kerk ingezameld en getransporteerd worden. Ook hiervoor werden pakketjes gemaakt en spullen opgezocht die hard nodig zijn.

Na bijna drie uur bikkelen zette de kou flink door en begonnen de kinderen aardig moe te worden. Drie winkelwagens vol met kratten en flessen die meteen bij de supermarkt ingeleverd werden, zorgden voor een mooi bedrag. Met de prachtig glimmende gepoetste auto’s en de overige klusjes erbij wisten de harde werkers een bedrag van e 201,80 bij elkaar te krijgen. Dit bedrag zal namens de gehele Schaatsenrijder overgemaakt worden op giro 555.

Mireille van der Ham

Netjes gepoetst konden de eigenaren hun auto weer afhalen.
Glaswerk werd enthousiast ingeleverd.
Elvira Schenk poseert met twee schilderijen die veel voor haar betekenen.
Linschotense Elvira exposeert in Galerie Montfoort 12 uur geleden
Afbeelding
Europese verkiezingen 14 uur geleden
Afbeelding
Boek een arrangement bij De Ballensnoeperij 19 uur geleden
Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 5 mei, 19:00
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 5 mei, 17:00
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 5 mei, 16:00
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 4 mei, 19:00
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00