Afbeelding

Stemmen vanuit het hart

Algemeen

16 maart is het D-day, gemeenteraadsverkiezingen. Dan gaan we merken wat tien jaar Rutte-beleid heeft gedaan. Durft u uw vertrouwen nog te stellen in een landelijke partij? Of kiest u toch liever Lokaal? Uit recente peiling van I&O Research blijkt dat al meer dan dertig procent van de kiesgerechtigden hun stem deze verkiezingen lokaal zal uitbrengen. Dat is niet heel gek bekeken. Lokale partijen worden vaak gedreven door ambitieuze mensen. Hier groeien hun kinderen en/of kleinkinderen op, dit is hun leven. Gedreven hun stad beter achter te laten, of voor hun eigen toekomst. Mensen met hart voor hun woonplek. Als dan landelijk of zelfs vanuit Brussel bepaalde regels worden opgelegd, zitten hier de mensen die dat moeten accepteren. De windmolens zijn daar een voorbeeld van. Niet in onze achtertuin. Een stem voor zelfstandigheid, want in de huidige financiële positie lijkt capituleren voor Woerden of Nieuwegein misschien aanlokkelijk. De kans bestaat dat we dan alsnog die 250 meter hoge windmolens op de verkeerde plekken zien verrijzen. Niet goed voor ons, niet voor de natuur, niet voor de boeren.

Wat willen we wel? Dat er eindelijk gebouwd gaat worden. Op de juiste plekken. Wat hebben de ouderen nodig, wat heeft de jeugd nodig? Hoe sociaal is het eigenlijk om vooral zogenaamde ‘starterswoningen’ vanaf 355.000 euro te bouwen, zoals het huidige college wenst. Een starter is daar niet mee geholpen. Ook andere plannen binnen de kern van Montfoort krijgen enkel tegenwerking. Dan heb ik het nog even niet over het scholencomplex. De overeenkomst voor het ontwerp mag dan getekend zijn, maar de belangrijkste punten zijn nog niet afgetikt. De belangrijkste: verkeersveiligheid. Op de Parklaan zou een rotonde moeten komen. Ruim 300 kinderen en hun ouders, slechts 22 parkeerplekken? Ziet u het al door elkaar krioelen? Het is leuk bedacht, maar er moet in zoveel bochten gewrongen worden, dat ik me afvraag of dit echt een toekomstbestendige oplossing is.

U dacht dat er deze zomer gebouwd zal gaan worden? Met zoveel bezwaren waarschijnlijk niet, dat mag ik ook hopen, want in dit geval is haastige spoed absoluut niet goed. Met uw stem zou het zomaar kunnen dat de ene locatie die al bouwrijp is, weer een reële optie wordt, of bouwen op de plek waar de oude school nu staat.

Daarom. Deze verkiezingen zijn belangrijker dan ooit tevoren. U beslist over uw omgeving, voor de toekomst van uw kinderen in Montfoort! Uw familie, uw ouderen, die in Montfoort kunnen genieten van hun oude dag. Stemmen vanuit het hart - ook voor Behoud Ouderenzorg Montfoort - was nog nooit zo belangrijk!

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 1 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 15 uur geleden
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 16 uur geleden
Afbeelding
Nat maar gezellig schoolvoetbaltoernooi 17 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 18 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 22 uur geleden
Sorry, die duw in de boarding was ietsje te fors(wel een blessure en een wissel voor Thomas Hoogenboom)
FC Oudewater laat duur punt liggen in slotfase gisteren
Een grutto op Het Beloken Land, in een plas drasgebiedje, waar hij zich goed thuis voelt.
Lezing 'Weidevogelwellness Het Beloken Land' gisteren