BeautyPlaza heeft een ludieke actie met wc-rollen.
BeautyPlaza heeft een ludieke actie met wc-rollen. Sjoukje Dijkstra

Hoe ondernemers in Montfoort creatief met de Lockdown omgaan ...

Algemeen

Hier kunt u nog terecht...

‘Wees loyaal. Koop lokaal’, is het credo, en vooral tijdens lockdown. Maar waar kunt u nog op welke manier terecht? Over wat er mogelijk is, op welke manier er geshopt kan worden en acties van ondernemers uit Montfoort leest u meer in dit artikel. Wist u bijvoorbeeld dat u bij Bij Ons gewoon kunt windowshoppen, dat de Mado gedeeltelijk open is en u bij Hema met click & collect kunt winkelen? Wat te denken van de ludieke wc-rollen actie van Beauty Plaza. Genoeg mogelijkheden om uw favoriete zaak of winkel te helpen in deze moeilijke tijd.

Kapper Figaro heeft in ieder geval alle afspraken in lockdownperiode laten vervallen. “Zodra wij weten wanneer wij weer open mogen bellen wij alle klanten die een afspraak hadden staan in de lockdownperiode om een nieuwe afspraak in te plannen. Tijdens de lockdown is het niet mogelijk om online een afspraak te boeken. Alle afspraken die gepland staan ná de lockdown blijven wel staan. Als u producten en/of haarverf nodig heeft kunt u onze voicemail inspreken 0348 469004 en wij nemen dan contact met u op.

Voorhout Bloemkunst & Decoratie en Bloemenboutique Nicole mogen verkopen vanaf de stoep. Daar maken ze allebei weer volop gebruik van. Voorhout meldt dat afhalen en bezorgen ook mogelijk blijft. Bij beide winkels kan ook online besteld worden: www.bloemenboutiquenicole.nl en www.voorhoutbloemkunst.nl.

Verboon Optiek Montfoort mag gewoon open blijven, omdat de opticien een essentieel contactberoep is onder de huidige corona-maatregelen. Voor een oogmeting of contactlenscontrole kan een afspraak gemaakt worden: Tel: 0348 474024.

Ook Slagerij Gelderblom Montfoort valt onder de essentiële winkels en mag gewoon open blijven. Kom langs in de winkel of bel naar 0348 471303.

Bij Ons Binnen Woonwinkel moest ook de deuren sluiten, maar geeft de mogelijkheid tot ‘etalage shoppen’. De etalages zijn gevuld met stijlvolle artikelen, met tot wel 30% korting op alle kerstartikelen! Volg social media voor updates en neem voor vragen contact op: www.bijonsbinnen.nl en www.facebook.com/bijonsbinnen.nl.

Ook bij Women Montfoort is afhalen in de winkel toegestaan: “Heeft U iets leuks gezien in de etalage of op Facebook? Bel of stuur een app voor vragen en bestellingen, te bereiken op tel 0348 785612 of 06 10135107. Check ook hun facebookpagina: www.facebook.com/womenmontfoort

Bij SINCE04-Hoogstraat kan nog steeds online besteld worden. Zelf melden ze: “Wij houden jullie op de hoogte via onze socials en zijn 24/7 bereikbaar via: Whatssapp, telefoon, Instagram en Facebook. Ons nummer is 06 12539566.”

De Stadsbakker van Montfoort mag gelukkig open blijven. Ze raden klanten wel aan om op tijd te bestellen en gespreid te shoppen. Ook DA Drogisterij en Parfumerie Wensing & Wensing is geopend. Alleen de schoonheidssalons moesten wel dicht: “Kom zoveel mogelijk alleen naar onze winkel en geef elkaar de ruimte.”

Café De Plaats is gesloten, maar blijft drank verkopen via de webshop. Vanaf zondag 19 december bezorgen ze elke dag tot 21.00uur. Bestellen kan via www.cafedeplaats.nl/webshop of bel/app naar 06 30212314. Ook bittergarnituur is (bij) te bestellen bij een bestelling vanaf 25 euro.

De MADO Montfoort blijft de aankomende weken (gedeeltelijk) geopend. Maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Voor de volgende zaken mogen klanten gewoon binnenlopen: De pakketservices van DHL, DPD, Homerr, Mondial Relay en UPS, de Geldmaat om geld op te nemen of te storten, voor post gerelateerde artikelen zoals enveloppen, plakband, kaarten, verzenddozen, postzegels. Afhalen van bestellingen zoals boeken, staatsloten, speelgoed, tabak, cadeaukaarten o.a. vvv-bon, bol.com, kan in de winkel. Bestellen kan via telefoon of e-mail 0348 471236 of 0348 566166, verkoop@mado.nl. Of viawebshop www.mado.nl

Remco Fashion 4 Men / Mode voor Mannen heeft de winkel tijdelijk gesloten en de wintervakantie naar voren gehaald. “Normaal zijn wij de eerste week van februari gesloten, maar met de huidige ontwikkelingen gaan wij nu donderdag 23 t/m donderdag 30 december dicht om er te zijn wanneer we weer van de overheid open mogen: “Maandag 3 t/m 17 januari zijn wij alleen online via email te bereiken.” Website: www.remcomodevoormannen.nl, e-mail: info@remcomodevoormannen.nl.

HEMA Montfoort is vanaf maandag 20 december gestart met click en collect. Wij zijn telefonisch en via Whatsapp bereikbaar tussen 08.00 en 17.00 uur op 0348 470439 Bestellingen kunnen worden afgehaald bij de ingang en pinnen kan aan de deur.

Van Wijngaarden Woning- en Projectstoffering geeft aan op afspraak bij mensen thuis te komen. Bel gerust 06 55147864 voor een afspraak bij u thuis voor alle soorten vloeren en raambekleding.

Ludieke wc-rollen actie BeautyPlaza

Onder Montfoortse ondernemers zijn er ook die met ludieke acties proberen deze periode door te komen. De ondernemers van BeautyPlaza Lotte en Sandra geven aan er inmiddels flink de ‘schijt’ van te hebben nu alweer voor de derde keer te moeten sluiten. Tijdens de vorige lockdown hielden ze een loterij, wat erg succesvol was.

“Een loterij mag helaas niet meer (omdat dit een kansspel is) dus hebben wij dit in een andere ludieke actie gegoten waarbij alle wederom hulp welkom is: ‘Help ons uit de shit’. Onder dat mom verkopen ze nu unieke wc-rollen: Eén rol kost 5 euro en drie rollen 10 euro. Het unieke aan deze wc-rollen is dat er aan sommige rollen een lintje zit met een cadeau. Deze cadeaus variëren van 2,50 tot 300 euro dus zijn zeker de moeite waard!”

Mist u een ondernemer of een actie?

Informatie over andere ludieke acties of manieren om de lockdown door te komen mag u mailen aan sjoukjed80@gmail.com.
Hoe ondersteunt u lokale ondernemers?

Sjoukje Dijkstra

Etalage shoppen behoort ook tot de mogelijkheden.