Afbeelding

GemeenschapsZin!

Algemeen

Heeft u ook zo genoten? De tractoren die door de straten reden. Niet aangekondigd. Net als vorig jaar, maar dan nog een stukje professioneler. Het was merkbaar aan de mensen die zich in groepjes verzamelden op straat. Een sfeer vol van hooggespannen verwachting. GemeenschapsZin. Dit is waar ze naar smachtten, waar ze op wachtten. Eventjes iets van saamhorigheid.

Jong en oud wachtten samen, Oude mensen die even de gordijnen opzij schoven om naar buiten te kijken. Kinderen die ongedurig langs de weg speelden, want het duurde nog zo lang voor de colonne voorbij kwam. Mensen die nieuwsgierig in de gaten hielden waar ze nu reden. “Volgens mij rijden ze aan die kant en komen ze dan hier!”

Dat dit dan juist gebracht wordt door een van de meest verguisde beroepsgroepen, is prachtig. De boeren hebben volop sympathie van de bevolking. Met dergelijke acties maken ze zichzelf alleen maar geliefder. Ik hoop oprecht, dat als puntje bij paaltje komt, wij burgers ook meer op gaan staan voor de boeren. Zij zijn toch tenslotte degenen die ons eten verbouwen, zorgen voor melk, kaas, eieren, ons fruit en natuurlijk ons vlees. Als ze dan weer eens, maar dan zonder kerstlichtjes, voorbij rijden onderweg naar Den Haag, bedenkt u dan alstublieft dat ze dat niet voor de lol doen.

Liever zijn de boeren ook gewoon aan het werk. Vaak vol liefde bezig met mens, dier en natuur. Meer dan de meeste mensen zich bewust zullen zijn. Deze boeren verdienen onze steun. Laten we daarom als een man achter ze gaan staan. De toekomst van veel boeren is onzeker. Op sommige plekken moeten boeren het veld ruimen voor natuurgebied. Als we ons hier in gemeente Montfoort dat nu niet laten gebeuren?!

Nederland heeft veel natuurgebieden, zeker in verhouding met de grote landen, zoals Frankrijk. De Fransen schijnen naar verluidt welgeteld zo’n drie parken te hebben. Verder zijn de stikstofnormen in Duitsland veel soepeler dan bij ons. Vraagt u zich wel eens af waarom? Waarom Nederland het braafste jongetje van de klas moet zijn in Europa? Een woord: #WEFpapers. Ik zeg het, zoekt u het maar op. Misschien wordt u dan ook een stuk wijzer. Gelukkig, vrij, liefdevol nieuw jaar toegewenst!

Sjoukje Dijkstra

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Railfiets 2 uur geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 16 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 17 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 18 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 21 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 23 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 24 apr, 09:00
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00