Afbeelding
Mireille van der Ham

Wilbert van Straaten

Algemeen

Wilbert van Straaten woont met zijn gezin in Hekendorp. Zijn vrouw werkt fulltime en Wilbert heeft sinds de geboorte van hun oudste dochter, vijftien jaar geleden, twee parttime-banen als mantelzorgmakelaar en jobcoach voor statushouders. Naast deze dochter hebben Wilbert en zijn vrouw nog een zoon van dertien en een tweeling van tien.

“Normaal gesproken zijn wij van de traditionele kerstvieringen. Uitgebreid eten met de hele familie, waarbij iedereen wat klaarmaakt. Ik kom uit een gezin van vier kinderen; ik heb twee broers en een zus. Inmiddels hebben we allemaal kinderen,
dat zijn er ook al dertien in totaal. Helaas kan het dus door de Corona even niet met z’n allen. Het plan is nu om een wandeling te gaan maken met elkaar, zodat we elkaar toch even kunnen zien, in de buitenlucht. En mijn moeder gaat bij ieder gezin langs en eet dan gezellig mee.” vertelt Wilbert. “Misschien dat wij wel wat laten bezorgen door de horeca,
om hen ook een beetje te kunnen steunen.”

De kerstnachtdienst zal dit jaar weer niet doorgaan,
wat normaal gesproken ook bij de traditionele kerstviering van Wilbert hoort. “De kerkdienst in de ochtend kan gelukkig nog wel, dus daar gaan we in ieder geval eerst heen.”

“Als cadeautje voor de kerst krijgt iedereen uit ons gezin een boek, dat is inmiddels traditie.”

Nog zo’n traditie is Oudejaarsavond. Ieder jaar gaat de familie van Straaten met de jaarwisseling naar hun huisje in Ermelo. “Dan luisteren we naar de top 2000, we zorgen voor lekkere hapjes en steken wat vuurwerk af. Dat vieren we eigenlijk al sinds we kinderen hebben met ons gezin.”

Als Wilbert terugkijkt op het afgelopen jaar vindt hij eigenlijk dat zij het nog steeds heel goed hebben. “We zijn niet eenzaam, doordat we een groot gezin hebben. En we hadden afgelopen zomer een fijne vakantie in Luxemburg, doordat er weer wat meer mogelijk was. Wij hebben het in Nederland zo goed en zijn heel rijk. Ik hoop dat ze in de derdewereldlanden ook de mogelijkheid tot vaccineren krijgen, want nu merk je toch dat daar een nieuwe variant opduikt en weer onze kant opkomt.”

Als wens voor 2022 geeft Wilbert aan:  “meer samen delen, minder oordelen.”
En ook voor de zorg heeft Wilbert een wens: “dat de mensen in de zorg eindelijk wat rust gaan krijgen, er wordt zoveel van ze gevraagd.”

Mireille van der Ham

Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 3 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 5 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 10 uur geleden
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00