Afbeelding
Sjoukje Dijkstra

Koos van der Wind

Algemeen

Boer Koos van der Wind uit Montfoort leeft toe naar kerst. Ook al zit er voor hem geen vakantie in. Al 20 jaar niet. “Het hoort erbij”, zegt hij. Koos denkt dat er tegenwoordig weinig wordt nagedacht over wat kerst nu echt betekent. “Het gaat natuurlijk om Christus die naar de aarde kwam.”

Van de betekenis van Kerst is volgens hem weinig over.
“Voor de meeste mensen is het gezelligheid, lichtjes, een paar weken vrij. Veel mensen weten niet meer waarom Kerst nu echt draait. Hij vindt dat ergens onbegrijpelijk. We leven nu ruim 2000 jaar na Christus. Onze jaartelling begon na de geboorte van Christus. Dus, eigenlijk houdt iedereen er onbewust toch rekening mee. Onze jaartelling is niet gestart na een andere mijlpaal.”

Het mooiste zou hij vinden als iedereen daarvan doordrongen werd. “Kerst draait erom dat Hij naar aarde kwam voor ons zondige mensen. Dat is al een wonder, maar als je dan ook nog mag beleven dat Hij persoonlijk voor jou is gekomen, om aan het kruis voor je te sterven, dan is dat niet te bevatten. Juist in deze donkere tijd met allerlei bizarre beperkingen die nergens op slaan, is dat onze hoop.”

Koos meent dat christenen te weinig uitdragen wat voor mooie boodschap ze hebben. “Als ik mensen spreek gaat het vooral over corona en het weer. Als ik dan de mensen zie die het niet meer kunnen bolwerken, deze tijd, dan is dat zo’n grote troost, die boodschap van Jezus. Hoe armoedig is het dan als je alleen maar je vertrouwen kunt stellen op een prik.

Mensen leven in angst, van booster naar booster. “Terwijl de enige booster die ze nodig hebben al naar aarde is gekomen: Jezus Christus. Die troost te hebben, een mooiere boodschap is er niet denkbaar.”

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00