Afbeelding
Sjoukje Dijkstra

Koos van der Wind

Algemeen

Boer Koos van der Wind uit Montfoort leeft toe naar kerst. Ook al zit er voor hem geen vakantie in. Al 20 jaar niet. “Het hoort erbij”, zegt hij. Koos denkt dat er tegenwoordig weinig wordt nagedacht over wat kerst nu echt betekent. “Het gaat natuurlijk om Christus die naar de aarde kwam.”

Van de betekenis van Kerst is volgens hem weinig over.
“Voor de meeste mensen is het gezelligheid, lichtjes, een paar weken vrij. Veel mensen weten niet meer waarom Kerst nu echt draait. Hij vindt dat ergens onbegrijpelijk. We leven nu ruim 2000 jaar na Christus. Onze jaartelling begon na de geboorte van Christus. Dus, eigenlijk houdt iedereen er onbewust toch rekening mee. Onze jaartelling is niet gestart na een andere mijlpaal.”

Het mooiste zou hij vinden als iedereen daarvan doordrongen werd. “Kerst draait erom dat Hij naar aarde kwam voor ons zondige mensen. Dat is al een wonder, maar als je dan ook nog mag beleven dat Hij persoonlijk voor jou is gekomen, om aan het kruis voor je te sterven, dan is dat niet te bevatten. Juist in deze donkere tijd met allerlei bizarre beperkingen die nergens op slaan, is dat onze hoop.”

Koos meent dat christenen te weinig uitdragen wat voor mooie boodschap ze hebben. “Als ik mensen spreek gaat het vooral over corona en het weer. Als ik dan de mensen zie die het niet meer kunnen bolwerken, deze tijd, dan is dat zo’n grote troost, die boodschap van Jezus. Hoe armoedig is het dan als je alleen maar je vertrouwen kunt stellen op een prik.

Mensen leven in angst, van booster naar booster. “Terwijl de enige booster die ze nodig hebben al naar aarde is gekomen: Jezus Christus. Die troost te hebben, een mooiere boodschap is er niet denkbaar.”

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 11 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 12 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 13 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 14 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 14 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00