Leerlingen van de leerlingenraad deelden kerststerren en kerstkaarten uit in de Antoniushof.
Leerlingen van de leerlingenraad deelden kerststerren en kerstkaarten uit in de Antoniushof.

Leerlingen Graaf Jan delen kerststerren uit aan ouderen Montfoort

Algemeen

Leerlingen Julie, Valerie, Sanne en Chantal van de Graaf Jan van Montfoortschool deelden afgelopen vrijdag kerststerren en kerstkaarten uit aan bewoners in de Antoniushof. De actie die werd geïnitieerd door de leerlingenraad van de Graaf Jan, bracht volgens de school aardig wat geld op, waardoor tachtig bewoners van de Antoniushof een kerstattentie konden ontvangen. De kerstkaarten waren gemaakt door de kinderen van de Graaf Jan.

Vrijdagochtend mochten de vier meiden de kaarten en de plantjes langs brengen. Ze werden we hartelijk ontvangen. “Wat was het mooi om de mensen te zien toen ze de kerstster en kaart kregen”, laat een leerkracht weten. Julie vond het dan ook erg leuk om te doen. Ze zegt: “Veel oudere mensen zijn eenzaam geworden door corona, dus ik hoop dat we ze hier wat mee kunnen opvrolijken. Ik heb samen met Sanne geregeld dat we genoeg plantjes konden kopen van het ingezamelde geld. Bloemist Voorhout heeft ons ook gesponsord. Op school hebben we leuke kerstkaarten gemaakt voor bij de plantjes. Ik hoop dat de oudere mensen hier blij mee zijn en een leuke kerst hebben.” Ook Valerie was blij wat voor de mensen te kunnen betekenen: “Ik vind het een erg mooie actie en ook fijn dat je wat kan doen voor al die mensen die eenzaam zijn. Ik hoop dat ze het heel leuk vinden, want we hebben erg ons best gedaan voor de kaarten en de bloemen. Ook zou het fijn zijn dat het bloemetje minder eenzaamheid brengt en dat ze een fijne kerst hebben.” Sanne vindt het fijn te weten dat ouderen zich hierdoor wat beter voelen: “Alle groepen één tot en met acht, heel erg bedankt allemaal! De ouderen verdienden dit!” Dat beaamt Chantal: “Ze reageerden zo blij!”

Zelf zien de meiden ook wel uit naar de feestdagen. Valerie en Chantal weten nog niet precies wat ze gaan doen, maar Julie en Sanne weten het precies. Julie is 23 december jarig. “Dat vieren we Eerste Kerstdag in de ochtend met familie. Daarna vieren we kerst met een deel van de familie en gaan we gourmetten. Op Tweede kerstdag gaan we gezellig eten met mijn andere opa en oma.” Sanne gaat op Eerste Kerstdag uitslapen, cadeaus geven, en op Tweede Kerstdag Streamers kijken. “Dat is een groep artiesten die gaan optreden omdat er opnieuw nu voor hen weinig te doen is.”

Sjoukje Dijkstra


Wat heeft de leerlingenraad van de Graaf Jan veel ouderen blij kunnen maken.
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 9 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 9 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 10 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 12 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 12 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 13 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00