Afbeelding
pr

St. Jozefschool Serious Request

Algemeen

Het begon allemaal met een spontaan idee van twee juffen van Basisschool St. Jozef. Donna Dreesens en Sharita van Ingen stelden enthousiast voor om met school aan te sluiten bij de landelijke actie van 3FM Serious Request. De populaire radiozender zamelt dit jaar geld in voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen. Het Glazen Huis, het middelpunt van de actie, staat in Amersfoort.

Verkoop van koekjes, statiegeldbonnen inzamelen en kerstliedjes zingen stonden op de lange ideeënlijst van de beide juffen. Maar ondertussen is het spontane idee van Donna en Sharita uitgegroeid tot een groot project, want de Jozefschool krijgt op vrijdag 17 december een eigen Glazen Huis. Via een livestream, mogelijk gemaakt door De Klaproos en Stichting De Groeiling, kunnen leerlingen en ouders, en ieder die dat wil, van 8.15 uur tot 14.45 uur meegenieten met de gebeurtenissen in en rondom het Oudewaterse Glazen Huis. Door de dj’s Cilla de Korte en Lotte van Rijswijk, ook juffen van de school, wordt de hele dag muziek gedraaid die door leerlingen en ouders is aangevraagd. Het Glazen Huis krijgt op deze ‘finaledag’ bezoek van alle negen groepen van de school, inclusief Peutergroep St. Jozef. De kinderen komen dan vertellen over de actie die ze met hun klas hebben gevoerd. En uiteraard nemen de kinderen de opbrengst van hun actie mee. Voor groep 8 staat er deze dag nog een grote uitdaging op het programma. Zij proberen met een Silent Disco Marathon veel geld op te halen voor het WNF.

Vrijdag 17 december is het ook Foute Kersttruiendag. Door het dragen van een bontgekleurde kersttrui zamelen alle leerlingen, en de meesters en juffen, geld in voor het actiedoel van Serious Request. Bedrijven die willen aansluiten bij dit deel van de actie kunnen een mail sturen naar directie.stjozefow@degroeiling.nl of bellen met 0348-561209 en uiteraard kunt u zelf ook bijdragen aan de actie. Via de QR-code op de poster kunt u een donatie doen op de actiesite van Basisschool St. Jozef.

De opbrengst van de actieweek wordt vrijdagmiddag bekend gemaakt door de Oudewaterse burgemeester Danny de Vries. Hij is dan te gast in het Glazen Huis. Enkele dagen later wordt de cheque van de Jozefschool afgeleverd bij het Glazen Huis in Amersfoort. De school hoopt een cheque met een mooi geldbedrag bij het Glazen Huis van 3FM aan te kunnen bieden, maar het is vooral belangrijk dat alle leerlingen met veel plezier en enthousiasme aan de actie meedoen. Een actie voor een schonere wereld!

De livestream kunt u vrijdag volgen via https://livestreamonline.nl/stjozefrequest

Afbeelding
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 4 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 5 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 6 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 6 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 7 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 10 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 12 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 15 uur geleden