Kees Bogaard brengt bij een gezin in Polsbroek mantelzorg ontbijtjes ook voor de kinderen.
Kees Bogaard brengt bij een gezin in Polsbroek mantelzorg ontbijtjes ook voor de kinderen. pr

Verrassingsontbijt voor mantelzorgers

Algemeen

Er werden zaterdag 13 november maar liefst 220 heerlijke mantelzorgontbijtjes bezorgd door de NPV Lopikerwaard. Een groot succes. De vrijwilligers kijken dankbaar terug op de bemoedigende reacties die ze kregen.

Voor wie niet weet wat de NPV is en doet; het is een landelijke vereniging die zich inzet voor het leven, in de breedste zin van het woord. Ze doen dat vanuit een christelijke identiteit. NPV-afdeling Lopikerwaard bestaat al sinds 1987. Ze verzorgen thema-avonden, maar ook door praktisch de handen uit de mouwen te steken. Ze bieden thuishulp voor iedereen, ongeacht iemands achtergrond, geloof of wat dan ook. En alles op vrijwillige basis. De NPV Lopikerwaard organiseerde de mantelzorgontbijtactie in onze regio.

In gebouw Maranatha in Benschop werd twee dagen hard gewerkt om alle ontbijtjes op tijd klaar te hebben. Meer dan tweehonderd eitjes koken, broodjes inpakken, voor de kinderen een speciaal tasje maken, en alles ordelijk inpakken en zorgen dat het op de juiste adressen terecht komt. Ellen Ruitenbeek vertelt dat het veel werk is geweest. Er waren dit jaar weer meer aanmeldingen om iemand of een gezin met een gesponsord ontbijtje te verrassen. “Maar het geeft zoveel voldoening als je het op een adres aflevert. Als je die gezichten ziet, als ze een gratis ontbijtje krijgen, is dat prachtig om te zien.” De ontbijtjes gingen de hele Lopikerwaard door. Van Benschop, wel zestig ontbijtjes, naar IJsselstein, Lopik, Montfoort, Polsbroek en Oudewater en alles wat er tussen ligt. Ontvangers van een ontbijt weten niet aan wie ze het ontbijtje te danken hebben. Iemand uit hun netwerk heeft hen opgegeven en een kleine bijdrage betaald aan het ontbijt. Veel bedrijven sponsoren deze actie ook. Als ze de deur opendoen is soms de reactie; “Ik wist wel dat ik thuis moest blijven, maar niet waarom.” De dankbaarheid dat iemand aan hen gedacht heeft is groot. En daar gaat het ook om. “Soms doen mensen open in hun pyjama, die mensen waren niet van tevoren ingelicht omdat ze toch wel thuis zijn,” vertelt Ellen. Voor de kinderen maakten ze speciale ontbijtjes, een leuk geblokt tasje met een stickervelletje en speciaal drinken. Een soort happy meal-ontbijtje. Natuurlijk ook een succes. De mantelzorgers in de regio zijn weer even bemoedigd in hun vaak zware taak. De vele vrijwilligers van de NPV zijn blij dat deze ontbijt actie ook dit jaar weer een groot succes is geworden.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 10 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 11 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 12 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 19 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00